Antena 3 CNN Economic Companii RAFO apelează la ajutorul statului

RAFO apelează la ajutorul statului

RAFO apelează la ajutorul statului
Sursa foto: rafo onesti
25 Mar 2009   •   04:42

Cel mai nou nume care apelează la ajutorul statului este rafinăria RAFO din Oneşti, aflată câţiva ani în centrul unui scandal de corupţie. Conducerea societăţii a cerut guvernului să garanteze un credite de 300 -350 de milioane de euro, potrivit liderului de sindicat al rafinăriei, Ion Marian. Solicitarea urmează să fie trimisă Ministerului Finanţelor, care o va analiza în cadrul unui pachet financiar de sprijinire a mai multor companii.

Liderul sindical, citat de Cotidianul, arăta că societatea ar dori să se reorienteze în activitate, renunţând la producţia de benzină, în favoarea produselor pentru industria chimică. În acest caz, un studiu arăta că în acest fel se poate obţine profit şi rambursa creditul .

RAFO, care a fost în trecut unul dintre cei mai mari datornici ai bugetului de stat, nu mai înregistrează în prezent nici un debit către bugete, potrivit datelor Ministerului Finanţelor. Rafinăria, vândută întâi lui Corneliu Iacobov şi revândută lui Marian Iancu, este acum deţinută de compania Petrochemical Holding, înregistrată în Austria şi controlată de omul de afaceri rus Iacov Goldovski. Acum un an, activitatea rafinăriei a fost oprită, fiind început un program de modernizare, cu investiţii de 330 de milioane de euro, fapt ce va permite ca, după repornire, RAFO să poată prelucra trei milioane de tone de ţiţei pe an. Reluarea producţiei este preconizată pentru trimestrul IV al acestui an, odată cu angajarea a 3.000 de salariaţi.
Pe lista marilor societăţi care cer ajutorul statului se mai numără Renault şi Ford.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close