Antena 3 CNN Economic Companii Rasism şi control la Ikea. Compania e condusă de un nazist

Rasism şi control la Ikea. Compania e condusă de un nazist

Rasism şi control la Ikea. Compania e condusă de un nazist
Sursa foto: ikea
19 Noi 2009   •   12:03

Fostul asistent personal al preşedintelui grupului suedez Ikea dezvăluie, după 20 de ani, secretele bine ascunse ale companiei conduse de un fost nazist, care cumpăra lemn la negru şi spăla bani prin fondurile sale de caritate, scrie New York Daily News.

Johan Stenebo, fostul asistent personal al lui Ingvar Kamprad, fondator şi presedinte Ikea, povesteşte în cartea sa "Adevarul despre Ikea" că Ikea este un mediu de lucru rasist în care angajaţii nu sunt lăsaţi să avanseze din cauza prejudecăţilor. Mai mult, miliardele companiei obţinute ca profit sunt spălate prin fondurile caritabile.


Potibit lui Stenebo, Ikea îşi controlează şi îşi supraveghează angajaţii, iar străinii sunt umiliţi şi discriminaţi de conducere, care îi numeşte ?negri? şi cărora le refuză orice şansă de a promova.

Kamprad nu este la prima acuzaţie de rasism. În 1994, un ziarist a scos la iveală trecutul tulbure al preşedintelui Ikea, care, în tinereţe, a făcut parte dintr-o organizaţie nazistă.

Mai mult, fostul asistent al lui Kamprad spune că şeful său controlează o reţea de informatori asemanatoare cu STASI, politia secretă est-germană, care îl pune la curent cu informaţiie, zvonurile şi bârfele din companie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ikea control rasism
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close