Antena 3 CNN Economic Companii RATB retrage din circulaţie biletele tipărite, începând cu luna mai

RATB retrage din circulaţie biletele tipărite, începând cu luna mai

RATB retrage din circulaţie biletele tipărite, începând cu luna mai
Sursa foto: Foto: lavinicamitu.wordpress.com
07 Apr 2011   •   18:15

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a anunţat că începând cu luna mai, bilete tipărite vor fi retrase din circulaţie. Călătorii vor putea folosi cardurile Activ sau Multiplu, prin intermediul cărora compania va reuşi să contorizeze şi gradul de încărcare a vehiculelor, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Regiei au mai precizat că prin validarea celor două tipuri de carduri va avea informaţii relevante privind gradul de încărcare a vehiculelor, pe zone şi intervale orare. Acesta va reprezenta un indicator care contribuie la adaptarea capacităţii de transport la cerinţele publicului călător.

"Este momentul ca RATB să-şi uniformizeze sistemul de colectare a contravalorii titlurilor de transport, ţinând cont de investiţiile făcute în sistemul automat de taxare. Doar în acest mod putem avea o imagine completă a utilizării mijloacelor de transport în comun şi a cererii de transport", arată un comunicat remis sursei citate.

Mai mult decât atât, RATB va introduce, până la sfârşitul lui 2011, plata serviciului de transport prin intermediul telefonului mobil, precum şi noi titluri de călătorie.

"În momentul de faţă se fac testări pentru lansarea în parteneriat cu BCR a unui card dual, card ce încorporează aplicaţia de transport RATB (utilizând tehnologie contactless). Cardul va fi pus la dispoziţia publicului călător după finalizarea testelor şi punerea la punct a întregului sistem"

×
Subiecte în articol: RATB bilete
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close