Antena 3 CNN Economic Companii Războiul Facebook - Google, întreţinut de o firmă de relaţii publice specializată în bârfe

Războiul Facebook - Google, întreţinut de o firmă de relaţii publice specializată în bârfe

Războiul Facebook - Google, întreţinut de o firmă de relaţii publice specializată în bârfe
Sursa foto: Foto: smbseo.com
13 Mai 2011   •   22:23

Giganţii internetului luptă într-un război murdar! Facebook a recunoscut că a angajat specialişti pentru a răspândi zvonuri false despre Google. Sunt aceiaşi specialişti pe care i-a angajat şi Nicolae Ceauşescu, în urmă cu zeci de ani.

Ce legătură există între Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook-ului, şi Nicolae Ceauşescu, fondatorul Epocii de Aur? Ambii au apelat la serviciile aceleiaşi firme de relaţii publice. Se numeşte Burson-Marsteller şi este condusă de unul dintre apropiaţii lui Hillary Clinton.

Specialitatea firmei - bârfele şi zvonurile false. Adică dezinformare. Nu ştim cum l-au ajutat pe Ceauşescu, dar pe tăticul Facebook l-ar fi ajutat în războiul cu marele său rival - Google.

Misiunea specialiştilor angajaţi de Facebook era să arunce informaţii false în media despre Google. Firma de relaţii publice a acostat, la rândul ei, nişte jurnalişti pentru a publica zvonurile. Însă unii i-au dat de gol. Iar Facebook-ul a recunoscut.

Facebook nu este la prima lovitură pe care o dă rivalilor de la Google. În ultimii ani, au convins 200 de specialişti de la compania rivală să li se alăture. Printre ei se află chiar şi bucătarul-şef de la Google.

 

×
Subiecte în articol: Google Facebook razboi zvonuri
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close