Antena 3 CNN Economic Companii RCS&RDS confirmă negocierile pentru preluarea UPC

RCS&RDS confirmă negocierile pentru preluarea UPC

RCS&RDS confirmă negocierile pentru preluarea UPC
18 Mar 2011   •   11:12
Acţionarii minoritari din RCS&RDS confirmă negocierile pentru preluarea UPC, scrie fin.ro. Unirea celor doi coloşi ar duce la formarea unui monopol periculos, iar compania nou-creată ar putea dicta preţurile după bunul plac. Consiliul Concurenţei nu a demarat însă nicio ancheta, pe motiv că există doar speculaţii în privinţa tranzacţiei.
 
"Intenţiile de pre­lua­re a UPC de către RCS&RDS sunt foarte serioase. Dacă se va da aprobarea de la Consiliul Concurenţei, nu ştiu: orice se poate rezolva se va rezolva. Între angajaţi se poartă discuţii serioase pe marginea preluării competiţiei."
 
Compania formată după unirea UPC şi RCS-RDS ar controla patru milioane de abonaţi pe segmentul de televiziune, 1,7 milioane de clienţi pe telefonie fixă, 1,4 pe telefonie mobilă şi 1,4 pe internet fix. Oamenii ar deveni prizonierii noului colos, care va putea impune ce preţuri doreşte, în lipsa concurenţei.
 
Acţionarii RCS-RDS susţin că nici în prezent nu există o concurenţă adevărată.
 
"Nu mai este rentabil să ai două reţele paralele cum sunt RCS&RDS şi UPC. Aceste două companii nu au concurat la modul serios. Nu e niciun profit."
 
Consiliul Concurenţei nu are nicio atitudine faţă de formarea unui monopol pe piaţa telecomunicaţiilor, prin preluarea UPC de către concurenţii de la RCS-RDS. Motivul ar fi că există doar spe­culaţii în privinţa acestei tranzacţii.
 
"Este foarte posibil însă ca reprezentanţii RCS&RDS să notifice direct Comisia Europeană şi să ocolească autoritatea naţională în do­meniu"
 
O comisie de monitorizare este formată însă de Ministerul Comunicaţiilor. Ministrul Valerian Vre­me consideră că preluarea UPC de către RCS-RDS ar avea efecte nocive pentru piaţa tele­comunicaţiilor.
 
 
 

×
Subiecte în articol: RCS&RDS preluare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close