Antena 3 CNN Economic Companii Real România îşi reduce planurile de extindere din cauza crizei financiare

Real România îşi reduce planurile de extindere din cauza crizei financiare

Real România îşi reduce planurile de extindere din cauza crizei financiare
19 Noi 2008   •   14:15

Planurile de extindere ale hipermarketului Real au fost reduse din cauza problemelor pe care le întâmpină dezvoltatori la contractarea creditelor bancare. Reţeaua de magazine Real urmează să ajungă la 28 de unităţi.
Tjeerd Jegen, directorul general al Real Hypermarket România, a declarat, potrivit Mediafax:?"Sunt unii dezvoltatori care mai întâi iau credite bancare şi apoi încep construcţia de centre comerciale, iar unii dintre aceştia au avut dificultăţi în a împrumuta bani de la bănci. Cinci dintre ei au asigurat fondurile şi sperăm ca şi ceilalţi să reuşească să contracteze credite la începutul anului viitor"
La sfârşitul lui 2008, compania va avea 20 de hipermarketuri în România şi nu 21. aşa cum anunţaseră iniţial. În 2009, retailerul va mai deschide cel puţin cinci magazine, cu toate că în vară anunţaseră că şapte magazine vor fi deschise anul viitor.
Chiar dacă criza finaciară afectează planurile de extindere ale companiei, Tjeerd Jegen a ţinut să menţioneze că din punctul de vedere al cheltuielilor făcute de cumpărători nu vor fi schimbări.
Reţeaua Real face parte din grupul german Metro şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,355 miliarde de lei, circa 400 mil.euro, în creştere cu 293% faţă de anul anterior. Joi se va deschide la Arad, al 17-lea magazin Real din România.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close