Antena 3 CNN Economic Companii Reebok va înapoia 25 milioane dolari cumpărătorilor: A indus în eroare prin reclamă falsă

Reebok va înapoia 25 milioane dolari cumpărătorilor: A indus în eroare prin reclamă falsă

Reebok va înapoia 25 milioane dolari cumpărătorilor: A indus în eroare prin reclamă falsă
Sursa foto: Foto: eatyourwaytofashionable.blogspot.com
29 Sep 2011   •   12:37

Reebok va restitui 25 de milioane dolari cumpărătorilor care au achiziţionat modelele de încălţăminte sportivă EasyTone şi RunTone induşi în eroare de reclama care prezenta articolele sportive ca fiind tonifiante pentru musculatura inferioară a corpului, informează Chicago Tribune.

Decizia vine ca urmare a unei plângeri formulată de Comisia Federală de Comerţ din SUA, după ce s-a constatat că beneficiile purtării respectivelor modele de încălţăminte sportivă - unul dintre ele fiind acela că întăreşte şi tonifiază cu 11% muşchii inferiori ai picioarelor - nu erau demonstrate ştiinţific.

„Campaniile de marketing, indiferent cât de inteligente, sexy sau amuzante sunt, trebuie să fie demarate şi să meargă mai departe mână în mână cu pretenţiile produsului, care trebuie să fie fundamentate“, a scris în plângerea sa şeful protecţiei consumatorului.

De asemenea, decizia interzice companiei Reebok să mai pretindă eficienţa produsului dacă nu este susţinut acest lucru de dovezi ştiinţifice.

 


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close