Antena 3 CNN Economic Companii Renault abandonează Loganul din India

Renault abandonează Loganul din India

Renault abandonează Loganul din India
Sursa foto: renault
16 Apr 2010   •   18:58

Renault a anunţat că va ceda grupului indian Mahindra & Mahindra cota de 49% pe care o deţine la o companie mixtă din India ce produce Logan, după ce vânzările modelului s-au diminuat puternic în ultimii ani.

Grupul Renault va susţine în continuare Mahindra şi producţia de autovehicule Logan prin licenţierea şi livrarea componentelor esenţiale, precum sunt motorul şi transmisia. Mahindra va utilua, de asemenea, denumirea şi sigla Renault până la sfârşitul anului 2010, arată un comunicat al Renaul şi Mahindra, preluat de Reuters.

Mahindra este cel mai mare producător de utilaje şi tractoare din India, iar, după plecarea celor de la Renaul, va controla în întregime compania înfiinţată împreună cu grupul francez în 2005.

"Nu cred că va vea un efect foarte pozitiv pentru Mahindra. Pentru Renault este clar. Nu se îndreptau nicăieri cu această operaţiune şi sunt implicaţi în alte companii mixte în India", spune Jatin Chawla, analist al companiei indiene de brokeraj India Infoline.

Acelaşi analist e de părere că respectiva colaborare dintre cei doi producători nu a fost una de mare amploare, venitul anual atingând 5-6 miliarde de rupii (113-135 milioane de dolari).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Renault India Logan
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close