Antena 3 CNN Economic Companii Renault, lovită puternic de criză. Constructorul francez a înregistrat pierderi de peste 980 milioane euro

Renault, lovită puternic de criză. Constructorul francez a înregistrat pierderi de peste 980 milioane euro

Renault, lovită puternic de criză. Constructorul francez a înregistrat pierderi de peste 980 milioane euro
Sursa foto: Renault
12 Feb 2009   •   22:39

Criza financiară a lovit puternic firma Renault. Constructorul francez de automobile a înregistrat pierderi de peste 980 de milioane de euro în cea de-a doua jumătate a anului 2008. Oficialii Renault spun că se aşteaptă ca situaţia să se înrăutăţească, pe măsură ce vânzările continuă să scadă.
Reprezentanţii Renault au refuzat să facă previziuni pentru anul în curs. Ei au admis doar că lucrurile stau mult mai rău decât s-ar fi aşteptat.
"Situaţia pieţei (n.r. auto) va fi mult, mult sub ce ne aşteptam, din nefericire. Şi unele din obiectivele noastre vor deveni nerealiste. Deci va trebui să renunţăm la ele astfel încât să nu punem în pericol alte obiective importante, ca încercarea de a avea venituri pentru anul acesta", a declarat Carlos Ghosn, şeful executiv al Renault.
Pentru a face faţă crizei, oficialii Renault spun că trebuie reduse costurile. De altfel, conducerea grupului a anunţat încă din septembrie desfiinţarea a 6.000 de locuri de muncă la filialele din Europa şi Franţa.
Veştile proaste anunţate de conducerea Renault i-au scos în stradă pe angajaţii de la filiala spaniolă a firmei. Aceştia au organizat un protest în faţa sediului central din Paris.
Efectele crizei financiare asupra industriei auto se vor face simţite, însă, mult timp de acum încolo.
"Criza cu care se confruntă industria automobilelor este profundă. Riscă să fie lungă şi fără îndoială va schimba peisajul industrial", a mai declarat Carlos Ghosn.
Pentru a veni în ajutorul acestui sector grav afectat de criză, preşedintele Nicolas Sarkozy a aprobat cu doar câteva zile în urmă credite totale de 6,5 miliarde de euro pentru industria auto. Compania Renault, producătorul numărul doi de automobile din Franţa, va beneficia de un împrumut de trei miliarde euro.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Renault criza economica industria auto
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close