Antena 3 CNN Economic Companii România, prezentă cu 33 de companii în topul celor mai mari 500 din Europa Centrală

România, prezentă cu 33 de companii în topul celor mai mari 500 din Europa Centrală

România, prezentă cu 33 de companii în topul celor mai mari 500 din Europa Centrală
Sursa foto: Foto: eurohouse.ro
22 Iun 2011   •   12:53

Într-un top 500 al celor mai mari companii din Europa Centrală, ţara noastră se află pe locul cinci între statele din regiune, cu 33 de astfel de firme, potrivit unui studiu citat de Mediafax. Clasamentul este realizat în funcţie de cifra de afaceri înregistrată în anul 2010.

Acesta este considerat un progres, având în vedere că, în 2009, România era prezentă cu 32 de companii în topul celor mai mari 500 din regiune, cea mai bine plasată fiind Petrom, pe locul 25.

Din clasamentele pe sectoare economice reieşea că Automobile Dacia, parte a grupului Renault, era al cincilea constructor auto din Europa Centrală.

Ierarhia celor mai mari companii din România este în continuare dominată de industria energiei şi resurselor, fiind urmată de industria bunurilor de consum şi transporturi, industria prelucrătoare şi telecomunicaţii. Un distribuitor de medicamente a intrat în clasament anul trecut, marcând o premieră pentru această industrie.

În două clasamente separate ale celor mai mari 50 de bănci şi companii de asigurări din regiune, România se regăseşte cu 4, respectiv 5 prezenţe.

×
Subiecte în articol: companii România Petrom energie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close