Antena 3 CNN Economic Companii S-au anunţat oficial datele tranzacţiei Petrom: Statul este mulţumit dacă va vinde 80% din ofertă

S-au anunţat oficial datele tranzacţiei Petrom: Statul este mulţumit dacă va vinde 80% din ofertă

S-au anunţat oficial datele tranzacţiei Petrom: Statul este mulţumit dacă va vinde 80% din ofertă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de Catalin Ciocan    |    07 Iul 2011   •   09:00

Oferta prin care statul vinde un pachet de 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP) va fi considerata ca fiind incheiata cu succes daca se vor vinde minimum 80% din actiunile oferite, ceea ce inseamna la valoarea maxima a tranzactiei de 609 milioane de euro ca trebuie sa fie vandute actiuni in valoare de cel putin 487 milioane de euro.

Statul vinde actiunile la un pret maxim de 0,46 lei/actiune, cu peste 15% fata de ultimul pret de la Bursa al titlurilor. Oferta se va desfasura in perioada 11-22 iulie.

Pachetul minim de actiuni care pot fi subscrise este de 3.000 de titluri. Oferta va avea doua transe: cea mai mare, de 85% pentru investitorii institutionali, iar restul de 15% vor micii investitori (persoane fizice). In cazul in care o transa este insuficient subscrisa, actiunile ramase nesubscrise din acea transa vor fi alocate catre cealalta transa.

Actiunile oferite in fiecare transa vor fi alocate pe baza mecanismului conform caruia criteriile de alocare vor fi: in primul rand, rretul de Subscriere şi in al doilea rand, timpul de subscriere, raportat la ora, minutul si secunda inregistrate pe formularul de subscriere.

Oferta va fi considerata finalizata cu succes, in cazul in care, la data inchiderii sale, au fost subscrise in mod valabil minimum 80% din actiunile Oferite, la un pret de oferta determinat conform prospectului.

Consortiul care intermediaza oferta Petrom este format din Renaissance Capital, EFG Eurobank Securities, BT Securities si Romcapital.

Site-ul antena3.ro a anuntat in premiera detaliile ofertei Petrom in aceasta dimineata.

×
Subiecte în articol: Petrom actiuni oferta
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close