Antena 3 CNN Economic Companii Salariile angajaţilor în companiile de stat pot creşte cu 3%. Indemnizaţiile directorilor rămân îngheţate

Salariile angajaţilor în companiile de stat pot creşte cu 3%. Indemnizaţiile directorilor rămân îngheţate

Salariile angajaţilor în companiile de stat pot creşte cu 3%. Indemnizaţiile directorilor rămân îngheţate
Sursa foto: Foto: cbsalary.com
27 Dec 2012   •   13:52
Salariile angajaţilor în companiile de stat pot creşte cu 3%, dar numai dacă societatea în care lucrează a înregistrat profit în anul precedent. Indemnizaţiile directorilor din cadrul companiilor de stat rămân îngheţate şi anul viitor, a decis Guvernul în şedinţa de joi.

Guvernul a mai hotărât ca societăţile de stat să fie obligate şi în acest an să verse la bugetul de stat, dub formă de vărsăminte sau dividende, echivalentul a 85% din profit, informează Mediafax.

În anul 2009, Guvernul a hotărât ca indemnizaţiile membrilor Consiliilor de Administraţie din companiile de stat şi regiile autonome să fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societăţi. În acelaşi timp, salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizaţiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

Ulterior, Guvernul a decis că această plafonare va fi menţinută şi în anii următori, respectiv 2010 şi 2011.

La finalul anului 2011, Executivul a decis să prelungească şi pentru acest an perioada de plafonare a indemnizaţiilor acordate directorilor generali din companiile de stat la nivelul remuneraţiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei. Decizia nu a vizat însă şi remuneraţia angajaţilor aflaţi în organigramă sub directorii generali, astfel că s-a ajuns la cazuri în care salariile acestora sunt mai mari decât cele plafonate ale directorilor generali.

În vară, premierul Ponta a anunţat că salariile directorilor din companiile de stat vor fi limitate la nivelul veniturilor directorului general sau al managerului, deoarece există cazuri în care remuneraţia acestor angajaţi este mai mare decât cea a directorilor generali. El a asigurat că salariile vor fi limitate inclusiv în cazul persoanelor care ocupă posturi de consilier în companiile de stat.






×
Subiecte în articol: crestere salarii
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close