Antena 3 CNN Economic Companii Samsung înregistrează prima pierdere din istoria companiei, de 16 milioane de dolari

Samsung înregistrează prima pierdere din istoria companiei, de 16 milioane de dolari

Samsung înregistrează prima pierdere din istoria companiei, de 16 milioane de dolari
Sursa foto: sigla Samsung
23 Ian 2009   •   12:49

Nici grupul sud-coreean Samsung Electronics nu este ocolit de criza financiară. În ultimul trimestru al anului trecut, compania a înregistrat prima pierdere netă din istorie, de 22 miliarde woni (16 milioane dolari), anunţă Reuters. Samsung este afectată de scăderea preţurilor la chip-urile de memorie şi ecrane, generată de reducerea semnificativă a cererii.
Samsung a pierdut în total 937 miliarde de woni (682 milioane dolari) în perioada octombrie-decembrie. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, compania a avut un profit operaţional de 1.800 miliarde woni (1,3 miliarde dolari), arată un raport al companiei.
Lee Jeong, analist la Hana Daetoo Securities, a declarat:"Este un şoc imens, indicând probleme şi pentru alţi jucători importanţi de pe piaţa de tehnologie".
În 2008, profitul net s-a situat la 5.500 miliarde woni (patru miliarde dolari), în scădere cu 26% comparativ cu anul precedent.
Kim Gee-soo, analist la Goodmorning Shinhan Securities,a spus: "Samsung a înregistrat o pierdere peste aşteptări în cadrul diviziei producătoare de unităţi de memorie, generată, în principal, de scăderile masive de preţuri din octombrie, noiembrie şi decembrie".
Pierderile diviziei de chip-uri de memorie reprezintă 60% din totalul pierderilor companiei.
Grupul sud coreean a publicat rezultatele financiare la o zi după ce Sony a anunţat că a înregistrat cea mai mare pierdere dinultimii 14 ani. Reprezentanţii companiei japoneze Sony au anunţat joi că, în 2008, au înregistrat o pierdere de 2,9 miliarde de dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Samsung pierderi criza economica
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close