Antena 3 CNN Economic Companii Samsung, la al cincilea trimestru consecutiv de încasări record

Samsung, la al cincilea trimestru consecutiv de încasări record

Samsung, la al cincilea trimestru consecutiv de încasări record
de N.B.    |    08 Ian 2013   •   16:10

Samsung Electronics a anunţat un profit trimestrial de 8,3 miliarde de dolari, după o perioadă în care a vândut aproape 500 de telefoane mobile pe minut şi a crescut cererea pentru ecranele pe care le produce pentru dispozitivele mobile, inclusiv pentru produsele rivalilor de la Apple, relatează Reuters.

Compania sud-coreeană, liderul mondial pe piaţa telefoanelor mobile şi a chipurilor de memorie, se află la apogeul unei perioade de peste un an în care înregistrează încasări record.

Deşi acest şir s-ar putea încheia în segmentul ianuarie-martie, pe fondul scăderii cererii sezoniere, Samsung are o linie de smartphone-uri şi o politică de preţ pentru chip-uri care au îndepărtat îngrijorările referitoare la încetinirea creşterii.

Samsung a reuşit să crească într-un ritm superior celor de la Apple, principalul rival şi client. În ciuda lansării mult-aşteptatului iPhone 5, Samsung şi-a păstrat avansul obţinut la lansarea telefonului Galaxy S III cu ajutorul telefonului-tabletă Galaxy Note II.

În timp ce Apple a lansat în 2012 un singur smartphone la nivel global, Samsung a bombardat piaţa cu 37 de variante de modele noi, adaptate gusturilor şi preferinţelor consumatorilor locali. În comparaţie, HTC a lansat doar 18, Nokia, nouă modele, iar LG Electronics a scos pe piaţă 24.

Citeşte şi Samsung detronează Nokia şi devine cea mai vândută marcă de telefoane mobile în 2012



×
Subiecte în articol: profit Apple iphone 5
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close