Antena 3 Economic Companii Sancţiune-record: Grupul german SAP, obligat să plătească 1,3 miliarde dolari companiei Oracle

Sancţiune-record: Grupul german SAP, obligat să plătească 1,3 miliarde dolari companiei Oracle

de Antena3.ro    |    24 Noi 2010   •   11:17
Sancţiune-record: Grupul german SAP, obligat să plătească 1,3 miliarde dolari companiei Oracle

Grupul german SAP, cel mai mare dezvoltator de software din Europa, ar putea fi obligat să achite rivalului american Oracle daune de 1,3 miliarde de dolari pentru furt de software. Aceasta ar fi cea mai mare sancţiune decisă vreodată pentru încălcarea copyright-ului, informează Reuters.

Verdictul la care au ajuns juraţii din cadrul acestui proces a tăiat respiraţia celor prezenţi în sala de judecată. Uriaşele daune sunt mult peste estimările realizate de SAP, care se aştepta la sancţiuni de zeci de milioane de dolari.

În urma anunţării verdictului, acţiunile Oracle au crescut cu 1,5% în sesiunea after-hours pe bursa de la New York, în timp ce titlurile listate în SUA ale grupului german au scăzut cu 1,4%.

Reprezentanţii SAP au declarat că sunt, "dezamăgiţi de verdict” şi că vor încerca „să convingă judecătorul să reducă penalizarea” sau să facă apel într-o instanţă superioară. "Suntem, desigur, dezamăgiţi de acest verdict şi vor urma toate căile posibile, inclusiv o moţiune post-proces şi apel, dacă va fi necesar", se arată într-un comunicat al SAP.

Avocaţii Oracle au avertizat SAP că în cazul în care vor face apel, ar putea risca rejudecarea procesului, caz în care s-ar expune la sancţiuni mai dure.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close