Antena 3 CNN Economic Companii Şeful Facebook pe Europa renunţă la post pentru a se alătură proiectului Silicon Valley din Europa

Şeful Facebook pe Europa renunţă la post pentru a se alătură proiectului Silicon Valley din Europa

Şeful Facebook pe Europa renunţă la post pentru a se alătură proiectului Silicon Valley din Europa
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
21 Oct 2012   •   16:52

Şeful operaţiunilor din Europa ale reţelei de socializare Facebook, Joanna Shields, pleacă din companie pentru a se alătura unui proiect susţinut de guvernul britanic şi care are ca scop crearea în Londra a unui centru care să concureze cu Silicon Valley din SUA, potrivit New York Times.
   
Tech City Investment Organisation (TCIO) a fost înfiinţată în aprilie 2011 pentru a atrage investiţii într-o zonă din estul Londrei şi pentru a susţine extinderea companiilor aflate la început.
   
Proiectul a atras parteneri precum Cisco, Google şi Intel.
   
"Succesul Tech City arată ce se poate întâmpla când susţinem unele din cle mai inovative companii să crească", a declarat premierul britanic, David Cameron.
   
Shields, care se va alătura TCIO în ianuarie, a afirmat că va conduce eforturi cu scopul de a transforma Londra în cel mai important centru tehnologic din lume.
   
Plecarea şefului pentru Europa va reprezenta o lovitură pentru Facebook, în contextul încercărilor companiei de a linişti acţionarii după dezamăgirea cauzată de listarea din mai.
   
Temerile legate de încetinirea ritmului de creştere a veniturilor au condus la înjumătăţirea preţului acţiunilor Facebook, la 19 dolari, de la 38 de dolari la listare.
   
Facebook a deschis recent un centru de inginerie la Londra, primul din afara SUA.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close