Antena 3 Economic Companii Şeful Formula 1, Bernie Ecclestone, vrea să cumpere Saab

Şeful Formula 1, Bernie Ecclestone, vrea să cumpere Saab

08 Ian 2010   •   16:41
Şeful Formula 1, Bernie Ecclestone, vrea să cumpere Saab
Sursa foto: ecclestone

Şeful de la Formula 1, Bernie Ecclestone, a înaintat oferte de preluare a constructorului auto suedez Saab. Ecclestone şi-a unit forţele cu Genii Capital, o companie privată din Luxemburg, care recent a investit în Renault F1, scrie BBC.

Saab a fost scoasă la vânzare de proprietarul american, General Motors din cauza datoriilor pe care le-a acumulat. O altă ofertă pentru Saab a venit din partea constructorului de maşini sport Spyker.


Ziarul suedez Dagens Industri informează că GM a primit şi o a treia ofertă din partea consorţiului suedez. Din grup fac parte şi Haakon Samuelsson, fost director Scania, şi Jan Nygren, fost politician.

"Saab este un brand bun care probabil că a fost neglijat de precedenţii propritari?, a declarat Ecclestone.

Trei oferte, dar un viitor incert pentru Saab. Aşa cred, totuşi, cei 3.400 de angajaţi ai companiei.

Implicarea şefului F1, Bernie Ecclestone, arată că acesta este un brand valoros, ceea ce nu înseamnă că noii cumpărători vor păstra activitatea la dimensiunile de acum.

Capacitatea tehnologică a Saab s-a redus considerabil, odată cu vânzarea diviziei de motoare, cutii de viteze şi tapiserie.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close