Antena 3 CNN Economic Companii Seful liderului pietei de asigurari din Romania a fost inlocuit: Alexander Adamescu preia conducerea Astra Asigurari

Seful liderului pietei de asigurari din Romania a fost inlocuit: Alexander Adamescu preia conducerea Astra Asigurari

Seful liderului pietei de asigurari din Romania a fost inlocuit: Alexander Adamescu preia conducerea Astra Asigurari
Sursa foto: Foto: Astra Asigurari
de Catalin Ciocan    |    21 Noi 2011   •   17:09

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, preia conducerea Astra Asigurari inlocuindu-l pe Radu Mustatea, cel care a dus societatea de asigurari pe primul loc pe piata de profil, dar care s-a si confruntat cu o serie de scandaluri in ultimii ani, inclusiv ca urmare a masurilor pe care le-a luat pentru a creste cota de piata a societatii.
 
Retragerea lui Mustatea de la varful Astra Asigurari la inceputul anului viitor este explicata, oficial, prin exprirarea mandatului de management (cinci ani) si dorinta de a se lansa in antreprenoriat.
 
Consider ca este cel mai potrivit moment pentru a ma implica in proiecte personale, pe care le am in vedere de ceva vreme si care solicita efortul meu 100%”, spune Radu Mustatea, in informarea transmisa de Astra Asigurari.
 
Contactat de Antena3.ro, el nu a dorit sa ofere alte detalii.

“Discutam in ianuarie sau oricum la inceputul anului viitor, in primul trimestru”, a fost singurul comentariu facut de Mustatea.
 
Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari, se retrage de la sefia liderului pietei de profil din Romania.
 
Conducerea companiei va fi preluata, de la 1 ianuarie 2012, de catre Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, care in prezent este vicepresedintele Consiliului de Supraveghere. Dan Adamescu este principalul actionar al Astra Asigurari, controland aproape intreg pachetul de actiuni al societatii.
 
Ii multumesc pentru performantele obtinute impreuna si ii respect dorinta de retragere din functia de presedinte al  directoratului Astra Asigurari. Sunt sigur ca va avea parte de succese la fel de mari si in antreprenoria”, a fost comentariul facut de Dan Adamescu in informarea oficiala facuta de Astra.
 
Radu Mustatea conducea Astra Asigurari incepand din 2006, dupa ce anterior fusese directorul general al AGI Romania.
 
In mandatul lui, Astra a ajuns pe primul loc in topul asiguratorilor, cu prime brute subscrise in primele noua luni de peste 200 milioane de euro, in crestere usoara fata de anul trecut, si cu un profit net de 18 milioane de euro.
 
Mandatul lui Mustatea a fost insa caracterizat de o serie de scandaluri in contextul luptei duse pentru cresterea cotei de piata. Astfel, compania a fost acuzata ca si-a marit ilegal baza de date cu abonatii Romtelecom, care s-au trezit ca odata cu factura telefonica au primit si o polita de asigurare a locuintei. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a obligat ulterior Astra sa rezilieze toate politele incheiate prin intermediul Romtelecom.
 
Cel mai recent scandal in care numele Astra Asigurari a fost implicat a fost cel al furturilor de masini de lux, dosar in care Radu Mustatea a fost audiat de procurori, alaturi de alte persoane. Politistii de la Serviciul Furturi Auto al Politiei Capitalei si procurorii Parchetului Capitalei au retinut o serie de persoane suspectate ca vindeau masinile in state din Orientul Mijlociu si le declarau furate in Romania pentru a incasa sume de ordinal sutelor de mii de euro de la societatile de asigurare.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close