Antena 3 CNN Economic Companii Ministrul Energiei: A fost lansată sesiunea a doua pentru obţinerea finanţării în proiecte de eficientizare a consumului de energie

Ministrul Energiei: A fost lansată sesiunea a doua pentru obţinerea finanţării în proiecte de eficientizare a consumului de energie

Astăzi a fost lansată a doua doua sesiune pentru obţinerea finanţării din PNRR pentru proiecte destinate sprijinirii investiţiilor în modernizare, monitorizare şi eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici.

Ministrul Energiei: A fost lansată sesiunea a doua pentru obţinerea finanţării în proiecte de eficientizare a consumului de energie
Sursa foto: Facebook/ Virgil Popescu
de Mia Lungu    |    14 Dec 2022   •   19:55

"Se lansează sesiunea a doua pentru obţinerea finanţării din PNRR pentru investiţii în proiecte destinate sprijinirii investiţiilor în modernizare, monitorizare şi eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienţei energetice în sectorul industrial.", a transmis Ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Dată şi oră începere depunere de proiecte: 14 decembrie 2022, ora 08:30. Data şi oră închidere depunere de proiecte: 15 februarie 2023, ora 17:00. Perioada de implementare a măsurii de investiţii nu va depăşi data de 31 decembrie 2025!", a notat ministrul.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 80,6 milioane de euro, compus din bugetul aprobat pentru Măsura de investiţii 5 în valoare de 62 milioane de euro şi suma suplimentară aferentă supra-contractării, în procent de 30%.

Şeful de la Energie a precizat că principalul obiectiv urmărit este creşterea eficienţei energetice, prin finalizarea a cel puţin 50 de proiecte de eficienţă energetică în industrie.

Tipul apelului este competitiv, iar solicitanţi eligibili sunt microîntreprinderile, IMM-urile, dar şi întreprinderile mari şi entităţile cu personalitate juridică înregistrate în România.

‼️ PNRR‼️ Atenție‼️ Se lansează sesiunea a doua pentru obținerea finanțării din PNRR pentru investiții în proiecte...

Posted by Virgil Popescu on Wednesday, 14 December 2022

×
Subiecte în articol: consum energie finantare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close