Antena 3 CNN Economic Companii Siemens dă afară 2.000 de angajaţi până la sfârşitul anului

Siemens dă afară 2.000 de angajaţi până la sfârşitul anului

Siemens dă afară 2.000 de angajaţi până la sfârşitul anului
Sursa foto: siemens
28 Ian 2010   •   18:52

Siemens a anunţat că va restructura aproape 2.000 de locuri de muncă în Germania până la finalul lui 2010. Potrivit unui comunicat oficial, sunt vizaţi angajaţii de la divizia de construcţie de maşini-unlete şi de servicii industriale. Siemens, care are peste 200.000 de angajaţi în toată lumea, a decis să recurcă la concedieri cu toate că a anunţat rezultate financiare mai bune decât se aştepta. Numărul şomerilor din Germania a ajuns la peste 3 milioane de oameni dar începe să scadă, o dată cu redresarea economică a ţării.


Pentru început, Siemens va disponbilizat 840 de angajaţi din cadrul fabricii de la Bad Neustadt, ce produce motoare cu voltaj redus. Producţia va fi concentrata la fabrica din Mohelnice, Cehia.

Alte 300 de locuri de muncă vor fi suprimate la fabrica din Erlangen, ce construiesc echipamente electronice pentru aceste motoare.

Grupul a spus că aceste măsuri se datorează "declinului durabil al pieţei de maşini utilitare" şi prin dorinţa de a se concentra pe fabricarea unei generaţii de motoare în Cehia.

Grupul va mai pune pe liber alţi 850 de angajaţi din cadrul activităţilor de servicii indusriale din numeroase fabrici germane.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: disponibilizari
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close