Antena 3 CNN Economic Companii SNLO trimite 8.000 de angajaţi în şomaj tehnic, dar finanţează cluburi şi baze sportive

SNLO trimite 8.000 de angajaţi în şomaj tehnic, dar finanţează cluburi şi baze sportive

SNLO trimite 8.000 de angajaţi în şomaj tehnic, dar finanţează cluburi şi baze sportive
30 Apr 2010   •   12:04

8.000 de angajaţi ai SNLO intră în şomaj tehnic peste două luni. În timpul liber nu au cum să se plictisească, pentru că pot urmări meciurile de fotbal ale echipei favorite susţinută financiar de compania care îi trimite în şomaj. Jurnalul Naţional scrie în ediţia de vineri că Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şutează aproape un milion de euro în fotbal. Consiliul de Administraţie a aprobat deja virarea banilor.

Criza financiară este în toi, dar conducerea SNLO nu se uită la bani. Membrii Consiliului de Administraţie al societăţii au decis finanţarea câtorva cluburi şi baze sportive. Suma pusă în joc - peste 3,3 milioane de lei, scrie Jurnalul Naţional.

Decizia conducerii este cu atât mai surprinzătoare cu cât compania lignitului se confruntă cu grave probleme financiare, lucru recunoscut inclusiv de directorii societăţii.

Numai în ultimele luni, societatea a disponibilizat circa 500 de salariaţi şi a anunţat trimiterea din nou în şomaj tehnic pentru încă o lună a tuturor salariaţilor.

Dar cum criză este doar pentru unii, conducerea SNLO a aprobat decontarea sumei de 2.800.000 de lei ce a fost acordată cu titlu de cheltuieli sociale pentru finanţarea cluburilor şi a bazelor sportive.

Sume fabuloase au fost aprobate şi pentru Clubul Sportiv Minerul Mehedinţi, Clubul Sportiv Minerul Berbeşti, din Vâlcea şi cel din Minerul Motru.

De altfel, Societatea Naţională a Lignitului a împărţit, în fiecare an, de la înfiinţarea Clubului de Fotbal Pandurii Târgu-Jiu, al cărui preşedinte este şeful Uniunii Sindicatelor Miniere, Marin Condescu, sume impresionante pentru susţinerea echipei de fotbal Pandurii Târgu-Jiu.

Singura condiţie a lui Marin Condescu de acceptare a unui director la cârma companiilor energetice şi miniere din Oltenia este aceea a sponsorizării Clubului Pandurii Târgu-Jiu.

În tot acest timp, cei 8.000 de salariaţi ai companiei lignitului aşteaptă să intre din nou în şomaj tehnic peste două luni. Decizia le-a fost comunicată angajaţilor de sindicalişti.

Antena 3






×
Subiecte în articol: somaj tehnic finantare sport
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close