Antena 3 CNN Economic Companii Sony concediază 10% din angajaţi şi închide fabrici

Sony concediază 10% din angajaţi şi închide fabrici

Sony concediază 10% din angajaţi şi închide fabrici
10 Dec 2008   •   15:31

Sony, al doilea producător mondial de electronice, a anunţat marţi că va disponibiliza 16.000 de angajaţi. De asemenea, reprezentanţii companiei nipone au transmis că investiţiile vor fi reduse şi că se vor închide anumite afaceri pentru a economisi 1,1 miliarde dolari până în martie 2010, în contextul scăderii cererii pe piaţa de profil.
Reducerea de personal anunţată de Sony este cea mai mare, în cadrul companiilor asiatice, în contextul actualei crize financiare globale. Sony va disponibiliza 8.000 de angajaţi permanenţi, sau aproximativ 4% din totalul forţei de muncă, precum şi un număr egal de angajaţi temporari, din cei 185.000 angajaţi.
În plus, societatea va închide 5-6 fabrici, adică 10%, din cele 57 de fabrici. De asemenea, investiţiile vor fi reduse cu o treime până în martie 2010.
Concedierile sunt cele mai mari şi au adus o întorstătură grea pentru companie, care abia ce îşi revenise din unele probleme interne, graţie unor reduceri drastice ale costurilor.
Aceasta aduce compania exact acolo de unde a plecat, aprecia Kazuharu Miura, analist al Institutului de Cerctare Daiwa din Tokyo. Acesta mai aprecia că măsurile Sony ar putea să nu fie de ajuns.
Sony a semnalat în octombrie nevoia unei restructurări, când a redus la jumătate obiectivele de profit pe 2008, punând acest lucru pe seama scăderii cererii pentru camere digitale şi aprecierii yenului.
Singura fabrică nominalizată a fi închisă este cea din Dax, Franţa.
Proiecţiile de profit pentru anul fiscal ce se încheie în martie 2009 au fost reduse la 1,5 miliarde dolari, cu 59% mai puţin decât anul anterior.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close