Antena 3 CNN Economic Companii Sony raportează primul profit în cinci trimestre

Sony raportează primul profit în cinci trimestre

Sony raportează primul profit în cinci trimestre
Sursa foto: sony corporation
05 Feb 2010   •   13:11

Sony Corporation a raportat primul pofit în cinci trimestre, citând reducerea costurilor şi o creştere a cererii consumatorilor pe perioada sărbătorilor. Compania a anunţat un profit operaţional de 146.1 miliarde yeni (1. 6 miliarde dolari americani) în perioada octombrie-decembrie 2009, faţă de o pierdere de 197.36 milioane dolari anul anterior. Pentru trimestrul trei, profitul net a fost de 870 milioane de dolari.
În primele nouă luni ale anului fiscal, compania a înregistrat un profit operaţional de 964.95 milioane de dolari, în creştere cu 32 procente faţă de anul anterior, deşi vânzările au scăzut cu 11.4 procente la 60.44 miliarde dolari.
Producătorul japonez a redus costurile prin concedierea a 20.000 de angajaţi şi prin scăderea preţului la PlayStation 3 cu 25 procente- .
Sony are ca obiectiv o reducere a costurilor cu circa 3,5 miliarde dolari şi să închidă aproape 20 procente in fabricile sale până în luna martie.
Rezultatele anunţare vin după ce concurenţii Sharp Corp. din Japonia şi Samsung Electronics din Coreea de Sud au raportat că au avut rezultate pozitive în ultimele trei luni ale anului 2009.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sony criza economica
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close