Antena 3 CNN Economic Companii Sony va înregistra o pierdere de 1,1 miliarde de dolari, la sfârşitul anului fiscal, în martie

Sony va înregistra o pierdere de 1,1 miliarde de dolari, la sfârşitul anului fiscal, în martie

Sony va înregistra o pierdere de 1,1 miliarde de dolari, la sfârşitul anului fiscal, în martie
13 Ian 2009   •   12:33

Compania japoneză Sony va înregistra pierderi de 1,1 miliarde de dolari la sfârşitul anului fiscal care se va încheia la 31 martie. Este pentru prima oară în 14 ani când Sony se confruntă cu astfel de pierderi, anunţă Reuters.
Acţiunile Sony au înregistrat o scădere de 9%, marţi, pe bursa de la Tokyo. Titlurile rivalului Toshiba Corp au pierdut şi ele 8,6% din valoare.
Pierderile înregistrate de Sony sunt primele din ultimii 14 ani. Această situaţie accentuează presiunile asupra conducerii grupului pentru accelerarea programelor de restructurare prezentate în decembrie. Atunci, reprezentanţii Sony anunţau concedierea a 16.000 de angajaţi, reducerea drastică a investiţiilor şi renunţarea la unele operaţiuni.
În luna martie, Sony va raporta o pierdere operaţională de 100 miliarde yeni (1,1 miliarde de dolari). Profitul net estimat de Sony este de 200 miliarde de yeni.
Conducerea Sony nu a făcut nici o declaraţie oficială referitoare la această situaţie. Reprezentanţii companiei susţin că cifrele care circulă în presă sunt speculaţii, refuzând orice alt comentariu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sony profit
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close