Antena 3 CNN Economic Companii Sorin Grindeanu avertizează marile companii care au contracte cu statul: "Există un black list la Guvern"

Sorin Grindeanu avertizează marile companii care au contracte cu statul: "Există un black list la Guvern"

Vicepremierul și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că există un black list la Guvern, iar orice firmă căreia îi va fi reziliat un contrat de către stat, ulterior nu va mai putea participa la nicio licitație organizată de către statul român.

Sorin Grindeanu avertizează marile companii care au contracte cu statul: "Există un black list la Guvern"
Sursa foto: Facebook/ PSD
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2022   •   13:15

"Există un black list în acest moment și orice reziliere de contract automat duce acea companie pe black list și nu va mai putea participa la licitațiile organizate de statul român, nu doar cu Ministerul Transporturilor, ci cu statul român. Există deja acest black list!", a spus, astăzi, Sorin Grindeanu.

"Nu-mi doresc să reziliez contracte, și nici colegii mei. Dar totodată nu-mi doresc ca România să piardă bani europeni din cauza unor contracte care nu sunt duse la capăt, din diverse cauze. Nu ne permitem acest lucru și vom lua decizii, în perioada următoare", a mai precizat acesta.

"Mi-aș dori din tot sufletul, aceste companii să respecte ceea ce s-au angajat în momentul în care au semnat. Nimeni nu vrea să rezilieze", a mai subliniat Grindeanu.

Sorin Grindeanu la Timișoara – 08.04.2022

Conferință de presă susținută de prim-vicepreședintele #PSD, Sorin Grindeanu, viceprim-ministru și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, la Timișoara

Posted by Partidul Social Democrat on Friday, 8 April 2022

Ministrul Transporturilor ameninţă cu rezilierea contractelor: "Regulile după care am jucat nu sunt cele mai bune"

Întrebat când va fi gata drumul expres Craiova-Piteşti, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor a precizat: 

"Am găsit şi lucruri bune şi lucruri rele. Acel drum este împărțit în patru loturi/tronsoane mari. Primul nu merge bine.

La tronsonul 2 prima parte va fi inaugurată până în Paşte, iar a doua parte în iunie. La fel de bine merg lucrurile şi pe tronsonul 3.

Pe tronsonul 1 lucrează o firmă străină. Pe tronsoanele 2-3 sunt firme romanești. 

În urmă cu 10 zile am schimbat cadrul legislativ pe zona de achiziții publice pentru că am văzut în ultimii 15 ani cum ne-am "desfăşurat" şi cât de multă infrastructură rutieră şi feroviară avem sau mai degrabă nu avem.

Este clar că regulile după care am jucat nu sunt cele mai bune. Am lucrat câteva zile cu cei care se lovesc de probleme în fiecare zi şi am venit cu această propunere în Guvern care a fost acceptată.

Înainte de asta era foarte greu să reziliezi un contract. Acum este mai ușor. Până la schimbare luam doi ani de pauză ca să schimbăm o companie.

Şi mai rezulta ceva, un fel de șantaj al unor companii care credeau că nu vom rezilia că nu ne vom permite să stăm 2 ani pe pauză.

Tronsonul 2 este foarte importat pentru că rezolvă problema de la Balş la Slatina. 

Pentru tronsonul 1, care acum este în urmă, termenul este finalul anului. Dacă merg cu acest ritm pe care l-am văzut azi nu e nicio șansa să termine.

Evident că vom intra pe noul cadru şi se dă o notificare. După trei notificări ai reziliat contractul", a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, la finalul lunii martie, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu companii black list guvern PSD
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close