x close

SUA. Autorităţile au deschis o investigaţie privind practicile Motorola Mobility, divizie a Google

de G.S.    |    01 Iul 2012   •   17:25
SUA. Autorităţile au deschis o investigaţie privind practicile Motorola Mobility, divizie a Google 416 Foto: Mediafax/AFP

Autorităţile antitrust din Statele Unite au deschis o investigaţie oficială privind practicile Motorola Mobility, divizie a Google, de licenţiere a patentelor tehnologice pentru telefoane mobile şi alte aparate, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.
   
Comisia Federală pentru Comerţ a emis o cerere pentru o investigaţie civilă adresată Google şi analizează dacă furnizorul sistemului de operare Android blochează ilegal accesul companiilor concurente la patente pentru tehnologia smartphone.
   
Agenţia solicită informaţii şi de la alte companii, între care Microsoft şi Apple, pentru a afla dacă Google intenţionează să licenţieze patente pentru tehnologie 3G wireless, Wi-Fi şi video în termeni corecţi şi rezonabili, a spus o altă sursă.
   
Un alt obiect al investigaţiei este decizia Google de a continua un litigiu privind standardele de tehnologie din industrie, început de Motorola Mobility înainte de a fi preluată.
   
Acest litigiu ar putea bloca importurile unor produse populare, precum Xbox al Microsoft şi iPhone şi iPad al Apple.
   
Standardele respective asigură că produsele unor producători diferiţi, precum antenele pentru telefoane mobile şi softurile pentru sistemele de poziţionare globală, sunt compatibile.
   
Companiile care creează tehnologie care contribuie la dezvoltarea standardizării se angajează să licenţieze patentele pentru aceste invenţii în termeni rezonabili.

Citeşte mai multe despre:

google autoritati investigatie SUA tehnologie industrie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati