Antena 3 CNN Economic Companii SUA: companiile americane din IT vor limita afacerile cu China

SUA: companiile americane din IT vor limita afacerile cu China

SUA: companiile americane din IT vor limita afacerile cu China
Sursa foto: google
25 Mar 2010   •   19:52

Un director de top al Google a cerut implementarea a noi reguli pentru ?a ataca ? guvernele care filtrează internetul, declarând că această practică afectează comerţul internaţional.


Alan Davidson, director pentru politică publică în SUA pentru Google, a declarat unei comisii a Congresului că SUA şi alte democraţii ar trebui să iniţieze proiecte de acorduri comerciale ce să încorporeze promisiunea de a păstra siteurile Web necenzurate.
El declara că cenzura a devenit mai mult decât o chestiune de drepturile omului şi afectează proftul companiilor.
?Problema crescândă pentru cenzurarea internetului nu este izolată la o ţară sau o regiune,? arăta Davidson Comisiei congresului. ?Nicio companie şi nicio industrie nu poate aborda de una singură cenzurarea internetului.?
Scandalul privind politicile restrictive ale Chinei s-au intensificat miercuri, după ce o companie de servicii Internet, Go Daddy Group, a anunţat că va opri înregistrarea domeniilor chinezeşti.

Christine Jones, vicepreşedinte al Go Daddy, a declarat comisiei că este preocupat de intimitatea clienţilor săi după ce oficiali chinezi au cerut copii ale fotografiilor, actelor şi semnăturilor fiecărui client.

?Statele sau indivizii care se angajează în atacuri cibernetice sau alte tipuri de infracţiuni pe internet ar trebui să suporte consecinţe grave şi condamnarea internaţională,? arăta Jones .
În timp ce congresmanul american David Wu sublinia că decizia Go Daddy de a opri înregistrea denumirilor pentru China este doar începutul unui val în care companii americane limitează afacerile din China.
Peste 40 de state cenzurează activ internetul, iar 25 de guverne blochează Google,arăta reprezentantul companiei americane.
Luni, Google şi-a închis afacerea de internet din China şi a direcţionat utilizatorii spre siteul necenzurat din Hong Kong. Până acum, compania a înregistrat cenzurarea ?intermitentă? a siteului din Hong Kong.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close