Antena 3 CNN Economic Companii Subway detronează McDonald's: deţine cel mai mare lanţ de restaurante din lume

Subway detronează McDonald's: deţine cel mai mare lanţ de restaurante din lume

Subway detronează McDonald's: deţine cel mai mare lanţ de restaurante din lume
09 Mar 2011   •   13:33

Lanţul de sanviciuri Subway a detronat McDonald's de pe primul loc în topul fast food-urilor, având mai multe restaurante deschise în lume. La sfârşitul anului trecut, Subway a anunţat că deţine 33.749 de locaţii, comparativ cu 33.737 ale McDonald's.

Subway şi-a deschis primul restaurant în Vietnam, iar printre alte locaţii mai deţine una pe o barcă în Germania, la sălile de bowling şi chiar la o biserică din Buffalo, în SUA. Succesul Subway este atribuit chiar acestei disponibilităţi de a deschide magazine în locuri neobişnuite şi până la ore târzii, transformând restaurantele în ceea ce experţii numesc "magazine kebab pentru cei care merg în cluburi şi se îmbată".

Este considerat că în acelaşi timp consumatorii refuză junk food-ul în favoarea a ceea ce este percepută ca fiind o alternativă mai sănătoasă. Spre deosebire de McDonald's, al cărui Big Mac conţine 30 de grame de grăsime, Subway promovează o mulţime de sandviciuri care conţin chiar de cinci ori mai puţine grăsimi, astfel că lanţul de restaurante s-a ales cu reputaţia de a avea mâncare mai sănătoasă.

Compania Subway a fost fondată cu 1.000 de dolari în 1965 de un tânăr american pe nume Fred DeLuca, în Bridgeport, Connecticut.


×
Subiecte în articol: McDonalds
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close