Antena 3 CNN Economic Companii Surse: Statul vrea să vândă 51% din Poşta Română

Surse: Statul vrea să vândă 51% din Poşta Română

Surse: Statul vrea să vândă 51% din Poşta Română
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    13 Dec 2012   •   19:40

Guvernul va modifica strategia de privatizare a Poştei Române şi va scoate la vânzare un pachet majoritar de acţiuni, de până la 51% din capitalul social, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern aflat pe circuitul de avizare al instituţiilor de resort, au declarat joi surse oficiale, informează Agerpres.

Iniţial, strategia de privatizare a Poştei Române prevedea oferirea către investitori a unui pachet de acţiuni reprezentând 20% din capitalul social.

Conform Memorandumului cu Fondul Monetar Internaţional, autorităţile se angajaseră să găsească, până la sfârşitul lunii iunie 2012, un investitor strategic care va prelua 20% din acţiunile CNPR, în urma unei majorări a capitalului social. Termenul iniţial pentru privatizarea Poştei Române, prin majorare de capital social, era sfârşitul lunii martie 2012.

CNPR şi-a diminuat pierderile considerabil în ultimul an, de la 28 de milioane de euro în 2010 la 4,3 milioane euro la finele anului 2011. În ianuarie 2012, compania a raportat un profit brut de 1,4 milioane de euro, cu 16,6% mai mare decât cel înregistrat în luna decembrie a anului precedent.





×
Subiecte în articol: Posta Romana guvern vinde
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close