Antena 3 CNN Economic Companii Toyota închide toate fabricile din America de Nord pentru două zile

Toyota închide toate fabricile din America de Nord pentru două zile

Toyota închide toate fabricile din America de Nord pentru două zile
19 Noi 2008   •   17:55

Criza financiară provoacă probleme celui mai mare producător de maşini la nivel mondial, Toyota. Din cauza limitării creditelor şi a îngrijorărilor legate de extindeera recesiunii din lume, vânzările companiei au scăzut dramatic, iar producătorul auto a fost nevoit să reducă producţia pentru a nu acumula în stocuri prea multe maşini.
Potrvit Reuters, Toyota va reduce producţia la nouă milioane de euro, cu şapte procente. Măsură a fost luată după ce , în vara aceasta, Toyota a blocat pentru trei luni în SUA fabricarea camionetelor care nu se vindeau.
Situaţia companiei Toyota nu este singulară. Criza economică mondială a afectat şi alte companii producătoare de autovehicole. Cei trei giganţi producători de maşini americani General Motors, Ford şi Chrysler au cerut Congresului un ajutor de 25 de miliarde de dolari pentru a supravieţui problemelor economice.
Şi în România, compania Dacia a oprit producţia pentru trei săptămâni, între 24 noiembrie şi 8 decembrie. Închiderea temporară face parte dintr-un plan anticriză impus de producătorul francez de automobile Renault în mai multe fabrici din Europa.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica Toyota
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close