Antena 3 CNN Economic Companii Uite aşa se pune pe butuci o companie de stat. Fiecare FURĂ cât poate!

Uite aşa se pune pe butuci o companie de stat. Fiecare FURĂ cât poate!

Uite aşa se pune pe butuci o companie de stat. Fiecare FURĂ cât poate!
de O.P.    |    16 Mai 2013   •   06:01

Băieţii deştepţi au ajuns şi la sistemul IT al Hidroelectrica. Potrivit site-ului Income Magazine, Administratorul judiciar al Hidroelectrica a descoperit contracte păguboase cu firma Romsys, care au provocat companiei de stat pierderi de aproape 10 milioane de lei.
 
În septembrie 2011, Sucursala Hidrocentrale Râmnicu Vâlcea a companiei Hidroelectrica a încheiat cu Romsys SRL un "contract de antrepriză" care avea ca obiect instalarea unei reţele cu fibră optică, lucrare care s-a făcut la preţuri piperate.

Potrivit administratorului judiciar, compania nu avea nevoie de această infrastructură pentru serviciile de date şi voce. Mult mai ieftin ar fi fost pentru societatea de stat sa cumpere servicii de la firmele de telecomunicatii existente, caz în care ar fi economisit 4,6 milioane de lei.

În plus, aceaşi firmă Romsys a oferit la preţuri uriaşe şi servicii de printare şi copiere, în condiţiile în care în birourile Hidroelectrica erau instalate copiatoare şi scanere. Administratorul a calculat în cazul acestui contract o pierdere pentru societatea de stat de peste 5,2 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: hidroelectrica
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close