Antena 3 CNN Economic Companii Un GIGANT FARMACEUTIC va ELIMINA aproximativ 4.000 de locuri de muncă

Un GIGANT FARMACEUTIC va ELIMINA aproximativ 4.000 de locuri de muncă

Un GIGANT FARMACEUTIC va ELIMINA aproximativ 4.000 de locuri de muncă
Sursa foto: Foto: gg2.net
02 Feb 2014   •   17:27
Grupul farmaceutic elveţian Novartis va elimina sau va transfera până la 4.000 de locuri de muncă, reprezentând aproximativ 6% din forţa de muncă, potrivit unui email intern obţinut de ziarul NZZ am Sonntag, preluat de Reuters, conform Mediafax.
Restructurările nu fac parte din programul de scădere a cheltuielilor anunţat anterior de companie, care vizează reducerea numărului de facilităţi de producţie, potrivit NZZ am Sonntag.
Reprezentanţii Novartis au declarat pentru NZZ am Sonntag că numărul total de angajaţi ai grupului va rămâne "relativ stabil" în acest an.
Ziarul precizează că majoritatea posturilor transferate vor ajunge la operaţiunile din India, unde Novartis a închiriat recent o clădire de birouri care poate acomoda până la 8.000 de angajaţi.
Contactaţi de Reuters, reprezentanţii companiei farmaceutice nu au fost disponibili pentru comentarii.
Marile companii farmaceutice sunt presate de acţionari şi investitori să accelereze măsurile de reducere a cheltuielilor, având în vedere perspectivele de scădere a vânzărilor odată cu expirarea unor patente cheie, care le asigură exclusivitatea pe diferite medicamente şi tratamente, dar şi în contextul măsurilor de austeritate luate de guvernele din întreaga lume.
Novartis a anunţat profit în scădere cu 3% pentru ultimul trimestru al anului trecut, la 2,9 miliarde de dolari, în timp ce vânzările nete au crescut cu 2%, la 15 miliarde de dolari. Pe ansamblul anului trecut, vânzările companiei au avansat de asemenea cu 2%, la 57,9 miliarde de dolari, iar profitul net a stagnat la 12,5 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: transfer locuri de munca
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close