Antena 3 CNN Economic Companii Vântul falimentului a pus lacătul pe un mall de succes din Capitală. Datoriile din 2009 au început să îl bântuie

Vântul falimentului a pus lacătul pe un mall de succes din Capitală. Datoriile din 2009 au început să îl bântuie

Vântul falimentului a pus lacătul pe un mall de succes din Capitală. Datoriile din 2009 au început să îl bântuie
de O.P.    |    04 Ian 2013   •   13:08

Din sud sufla vantul falimentului. Dupa ce, in anii trecuti, doua mall-uri - City Mall si Liberty Center - au trecut prin chinurile falimentului si chiar a schimbarii proprietarilor, a venit randul celui de-al treilea centru comercial din sudul Capitalei, Grand Arena, sa o apuce pe aceeasi carare.

La finalului anului trecut Tribunalul Bucuresti a admis cererea de declansare a procedurii de insolventa in cazul centrului comercial Grand Arena, detinut de Euroinvest, cererea fiind depusa de fosti subantreprenori ai proiectului, firmele Arcon Construction SRL, Climatehnic SRL (prin lichidator Lexinsolv IPURL) si CZ&K SRL.

Desi aproximativ 70% din investitia de peste 180 milioane de euro realizata in Grand Arena a fost suportata din fonduri proprii ale Euroinvest, dezvoltatorul nu a achitat pana in prezent facturile penru lucraruile realizate in 2009 de catre subantreprenori. Suma investita (180 milioane de euro) si datoriile inregistrate (circa 60 mil euro) sunt uriase in raport cu veniturile anuale realizate de Grand Arena (de aproape 8 milioane de euro) si profitul anual - 2 milioane de euro.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe
www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: faliment
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close