Antena 3 CNN Economic Companii Vânzările auto, blocate complet în patru județe din România

Vânzările auto, blocate complet în patru județe din România

Patru județe nu au înregistrat nicio nouă înmatriculare auto în luna aprilie, pe fondul restricțiilor impuse în urma epidemiei de coronavirus.

Vânzările auto, blocate complet în patru județe din România
Sursa foto: Pixabay
18 Mai 2020   •   15:23

Trebuie specificat că în România autoturismele noi întâi primesc numere roşii, iar înmatricularea finală se face în termen de 90 de zile, timp în care aceasta poate circula fără a fi înmatriculată definitiv şi implicit fără a fi luată în calcul în statistici, situaţia fiind una specifică pieţei locale.

În aceste condiţii, în judeţul Suceava nu a fost înmatriculat luna trecută niciun autoturism, nici nou, nici second-hand, în condiţiile în care judeţul din nordul ţării a fost cel mai puternic lovit de pandemie. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Hunedoara, un alt judeţ lovit puternic de coronavirus. Scenariul s-a repetat şi în Botoşani, dar numai în cazul înmatriculărilor de autoturisme noi, acolo fiind înregistrate însă maşini second-hand.

În Ialomiţa, unde focarele din Bărbuleşti sau Ţăndărei aproape au paralizat economia, a fost înmatriculat un singur autoturism nou.

Înmatriculările de maşini noi au urcat în judeţele puţin afectate de pandemie. Spre exemplu în Argeş înmatriculările de auto­tu­ris­me noi au urcat cu 150% spre 500 de unităţi, aici fiind înregistrate numai 31 de cazuri la 100.000 de locuitori - date aferente zilei de 11 mai 2020. O creştere a fost înregis­trată şi în Harghita, unde înmatriculările noi au urcat cu 67% la 125 de unităţi.

×
Subiecte în articol: trafic vanzari auto
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close