Antena 3 CNN Economic Companii Visa şi Mastercard cer justiţiei americane să confirme că practicile lor nu încalcă legislaţia antitrust

Visa şi Mastercard cer justiţiei americane să confirme că practicile lor nu încalcă legislaţia antitrust

Visa şi Mastercard cer justiţiei americane să confirme că practicile lor nu încalcă legislaţia antitrust
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Mai 2013   •   14:45
Giganţii americani ai cardurilor de credit Visa şi Mastercard au cerut justiţiei din SUA să confirme că practicile lor în domeniul comisioanelor nu încalcă legislaţia antitrust, aşa cum acuză marii retaileri cu care se judecă de opt ani, relatează AFP, conform Mediafax.
Cele două companii de carduri de credit şi mai multe bănci sunt urmărite în justiţie din 2005, într-un proces colectiv declanşat de marile lanţuri de distribuţie, între care Target şi Macy's, care le contestă tarifele şi regulile de stabilire a comisioanelor.
Visa şi MasterCard au propus să plătească retailerilor 7,25 de miliarde de dolari, pentru închiderea litigiului, cu condiţia ca aceştia să renunţe la orice alte procese ulterioare şi să accepte nivelul comisioanelor, dar propunerea a fost refuzată de mulţi dintre reclamanţi.
Furnizorii cardurilor de credit au reacţionat cerând în justiţie recunoaşterea corectitudinii practicilor lor de afaceri, care nu încalcă legislaţia antitrust, potrivit plângerii înaintate unui tribunal din New York.
 

×
Subiecte în articol: legislatie banci justitie lanturi
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close