Antena 3 CNN Economic Companii Vodafone analizează vânzarea participaţiei la Verizon Wireless, în valoare de 135 MILIARDE de dolari

Vodafone analizează vânzarea participaţiei la Verizon Wireless, în valoare de 135 MILIARDE de dolari

Vodafone analizează vânzarea participaţiei la Verizon Wireless, în valoare de 135 MILIARDE de dolari
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2013   •   18:04

Grupul britanic Vodafone analizează vânzarea participaţiei de 45% pe care o deţine la Verizon Wireless, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, tranzacţie în urma căreia Vodafone ar putea obţine până la 135 miliarde de dolari, potrivit publicaţiei Sunday Times, citată de MarketWatch.
   
Verizon Wireless este o companie mixtă deţinută de Vodafone şi Verizon Communications. În cazul în care Vodafone ar vinde, valoarea tranzacţiei, printre cele mai mari din istorie, s-ar situa la 88 de miliarde de lire sterline (circa 135 de miliarde de dolari), aproape de capitalizarea de 90 de miliarde de lire a grupului.
   
Vodafone a avut recent o serie de discuţii cu Verizon referitor la vânzarea participaţiei în compania mixtă, mutare care ar marca ieşirea grupului de pe piaţa americană, potrivit Sunday Times.
   
Discuţiile au fost generale şi deschise, fiind analizate mai multe opţiuni, variind de la o fuziune a celor doi giganţi telecom la vânzarea unei părţi a pachetului de acţiuni deţinut de Vodafone.
   
Vodafone înclină însă către ieşirea de pe piaţa americană, unde pe parcursul ultimului deceniu a avut o relaţie profitabilă dar dificilă cu Verizon, scrie publicaţia britanică.
   
O tranzacţie ar putea fi încheiată chiar în această vară, afirmă Sunday Times, citând surse din rândul investitorilor, industria telecom şi sectorul bancar.

×
Subiecte în articol: Vodafone miliarde valoare
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close