Antena 3 Economic Companii Vodafone face concedieri în Germania şi mută operaţiuni în România şi India

Vodafone face concedieri în Germania şi mută operaţiuni în România şi India

16 Apr 2013   •   10:11
Vodafone face concedieri în Germania şi mută operaţiuni în România şi India

Grupul britanic Vodafone va desfiinţa 500 de locuri de muncă la divizia din Germania, urmând să transfere părţi ale principalelor operaţiuni regionale în România şi operaţiuni de IT în India, potrivit unui document intern transmis angajaţilor germani, scrie Bloomberg.
   
Scrisoarea către angajaţi, semnată de directorul general al Vodafone Germania, Jens Schulte-Bockum, nu menţionează numărul de posturi care urmează să fie transferate în România şi în India.
   
"Presiunea comercială creşte", iar reglementarea la nivelul industriei "este ostilă investiţiilor de ani buni", a scris Schulte-Bockum.
   
De asemenea, Vodafone va reduce salariile entry-level şi va înfiinţa un centru de servicii pentru clienţi, a adăugat şeful Vodafone Germania.
   
Vodafone România este al doilea operator local de telefonie mobilă, cu 8,122 milioane de clienţi la finele anului 2012.
   
Vodafone a extins recent activitatea centrului tehnic de la Bucureşti, acesta monitorizând, de la 1 aprilie, incidentele de reţea pentru serviciile de voce şi date furnizate de reţelele grupului britanic din şapte ţări din Europa, inclusiv România. Centrul, denumit Danubius Network Operations Center, şi-a început activitatea în iulie 2011, când a început monitorizarea operaţiunilor reţelelor Vodafone din Italia şi România, urmate de subsidiarele din Grecia şi Germania.
   
De la 1 aprilie, activitatea Danubius, unde lucrează peste 250 de ingineri, include şi reţele Vodafone din Olanda, Cehia şi Albania.

×
Subiecte în articol: Vodafone Germania India

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close