x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Volkswagen ar putea răscumpăra unele mașini afectate de scandalul emisiilor

de 30 Ian 2016   •   17:42
Volkswagen ar putea răscumpăra unele mașini afectate de scandalul emisiilor 8
Foto: pixabay.com
Volkswagen ar putea răscumpăra unele mașini afectate de scandalul emisiilor, conform unor surse, citate de ABC.

Pe 12 ianuarie, directorul general al grupului german, Matthias Mueller, a anunțat că grupul ia în considerare această variantă.

'În unele cazuri, repararea mașinilor va fi foarte ușoară, în altele va fi extrem de costisitoare, iar în acele cazuri va trebui să negociem dacă nu ar fi mai bine să aducem înapoi la Volkswagen unele vehicule. În teorie este posibil', a declarat Matthias Mueller, la Salonul Auto de la Detroit.

Într-un alt interviu, acordat Reuters TV, șeful VW a dat asigurări că suma de 6,7 miliarde de euro (7,28 miliarde de dolari) pusă deoparte pentru repararea tuturor mașinilor afectate de scandalul emisiilor este suficientă.

'Am pregătit 6,7 miliarde de euro pentru repararea tuturor vehiculelor pe plan global. Presupunem că ar trebui să fie suficient', a afirmat Mueller.

Acesta a anunțat că VW va propune Agenției pentru Protecția Mediului din SUA (EPA) un nou convertor catalitic care ar putea fi montat la aproximativ 430.000 de vehicule echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

sati