Antena 3 CNN Economic Companiile de stat, în pericol. Decizie șocantă a guvernului Tudose, criticată dur de un fost ministru al Finanțelor

Companiile de stat, în pericol. Decizie șocantă a guvernului Tudose, criticată dur de un fost ministru al Finanțelor

Companiile de stat, în pericol. Decizie șocantă a guvernului Tudose, criticată dur de un fost ministru al Finanțelor
Sursa foto: FOTO: Facebook/ Ioana Maria Petrescu
11 Sep 2017   •   11:28

Fostul ministru al Finanțelor, Ioana Petrescu, critică dur decizia Guvernului Tudose de a obliga companiile de stat să dea la buget cu 2 miliarde mai multe dividende decât a fost stabilit inițial la începutul anului.  

Mai mult, fostul ministru susține că acest lucru ar putea bloca activitatea companiilor care vor rămâne fără lichidități și fără bani de investiții.

„Guvernul cere companiilor de stat sa dea la buget cu 2 miliarde de lei mai multe dividende decât era prognozat la începutul anului pentru a acoperi gaura de la buget. Asta înseamnă că aceste companii vor rămâne atât fără bani de investiții cât și fără lichidități, ceea ce le va face vulnerabile pe termen scurt și mai puțin profitabile pe termen mediu și lung. Mi se pare din ce în ce mai clar că decidenții nu sunt interesați în nici un fel de ziua de mâine. Vor să aibă bani la buget pentru salarii mai mari AZI. Nu contează că MÂINE vor reveni asupra promisiunilor, așa cum au făcut deja cu finanțarea pentru programul start-up nation, sau că vor introduce pe nepusa masă taxe, cum au făcut deja cu acciza pe combustibil, sau vor amâna măsuri benefice precum reducerea TVA la 18%. ,,Azi să fie bine, mâine mai vedem noi!" pare să fie motto-ul acestei guvernări.”, scrie Ioana Petrescu, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: companii de stat guvern tudose decizie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close