Antena 3 CNN Economic Compensare de 50 de bani pentru fiecare litru de benzină şi motorină de la Ministerul Finanţelor pentru mii de transportatori

Compensare de 50 de bani pentru fiecare litru de benzină şi motorină de la Ministerul Finanţelor pentru mii de transportatori

Mii de transportatori vor primi o compensare de 50 de bani pentru fiecare litru de benzină şi motorină, potrivit unei hotărâri a Ministerului Finanţelor.

Compensare de 50 de bani pentru fiecare litru de benzină şi motorină de la Ministerul Finanţelor pentru mii de transportatori
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Gina Vacariu    |    03 Mai 2022   •   14:41

Ministerul Finanţelor a publicat, astăzi, pe site-ul oficial, o hotărâre prin care transportatorii vor primi o compensare de 50 de bani pentru fiecare litru de benzină şi motorină.

Bugetul total maxim estimat al schemei de ajutor de stat este în valoare de 300 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării, arată hotărârea Ministerului Finanţelor.

Astfel, numărul total estimat al transportatorilor care urmează să beneficieze de compensarea de 50 de bani pentru litrul de carburant este de 3.000.

"Scopul prezentei hotărâri îl constituie instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea întreprinderilor afectate de criză, prin atenuarea efectelor economice generate de conflictul armat din Ucraina", se arată în decizia Ministerului Finanţelor.

×
Subiecte în articol: benzina motorina Ministerul Finantelor
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close