Antena 3 CNN Economic Criza îşi arată colţii: Zeci de mii de oameni, concediaţi de o mare companie

Criza îşi arată colţii: Zeci de mii de oameni, concediaţi de o mare companie

Gigantul american al divertismentului, Walt Disney, a anunţat marți că va concedia în jur de 28.000 de angajaţi din divizia parcurilor tematice din Statele Unite. Măsura vine ca urmare a scăderii numărului de vizitatori precum şi a încasărilor, pe fondul restricţiilor generate de pandemie.

Criza îşi arată colţii: Zeci de mii de oameni, concediaţi de o mare companie
Sursa foto: Pixabay.com
de Dana Musceleanu    |    30 Sep 2020   •   10:30

Decizia a fost determinată de "impactul prelungit al COVID-19 asupra afacerii noastre, inclusiv reducerea capacității în parcuri care are legătură cu distanțarea fizică și incertitudinile referitoare la durata pandemiei", a explicat Disney într-un comunicat de presă.

Dintre oamenii disponibilizați în acest context, aproximativ două treimi sunt angajați cu jumătate de normă.
Walt Disney a redeschis toate parcurile de distracție, odată cu măsurile de relaxare introduse treptat în întreaga lume, cu excepția celui din California. Pandemia însă a provocat nu numai pierderi financiare, ci şi schimbări pe termen mediu şi lung la nivelul comportamentului clienţilor, schimbând astfel perspectivele strategice ale Disney. 

Compania fondată în 1923, avea la finalul anului 2019 un număr de 223.000 de angajaţi. Disney este unul dintre cele mai mari conglomerate de entertainment şi mass media, cu sediul central în California şi divizii pe mai multe meridiane ale globului.

La finalul lui 2019, înainte de nebunia pandemică, Disney avea o valoare totală a activelor de 200 miliarde de dolari şi un profit net de peste 11 miliarde de dolari, anual.

 

×
Subiecte în articol: SUA Disney criza
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close