Antena 3 CNN Economic Consultant de strategie al BNR: ”Banca Națională nu face nimic de capul ei. Niciodată nu s-au mai adunat atâtea crize laolaltă ca acum”

Consultant de strategie al BNR: ”Banca Națională nu face nimic de capul ei. Niciodată nu s-au mai adunat atâtea crize laolaltă ca acum”

Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României, a declarat că trăim vremuri complicate din cauza unor crize suprapuse. Cea mai complicată situație este criza energetică, care generează o ”dezordine” în piață.

Consultant de strategie al BNR: ”Banca Națională nu face nimic de capul ei. Niciodată nu s-au mai adunat atâtea crize laolaltă ca acum”
Sursa foto: Facebook | Adrian Vasilescu
de Ioana Mircea    |    07 Oct 2022   •   23:19

Consultantul a declarat că Banca Naţională a României nu are șefi, la fel ca orice altă bancă din lume. Potrivit acestuia, conducătorul acestei instituții este legea.

”Astăzi sunt vremuri speciale sub foarte multe aspecte. Niciodată nu s-au mai adunat atâtea crize laolaltă câte sunt acum. Că nici nu mai ştim să le numărăm. Dar oricum, cele mai grave şi cele mai importante sunt criza energetică şi dezordinea preţurilor, care sunt legate.

Consiliul de conducere al Băncii Naţionale a României nu face nimic de capul lui. Face absolut totul după lege. Iar legea este o instituţie foarte interesantă în România pentru că are o istorie interesantă. Chiar o istorie tumultoasă”, a afirmat Vasilescu.

De asemenea, el a subliniat importanţa existenţei unei Facultăţi de Drept, precum cea din cadrul ASE, care să fie ghidată pe dreptul afacerilor, în contextul în care sistemul educațional românesc are un mare lapsus în ceea ce privește educația financiară și cea antreprenorială.

”Acesta este un lucru foarte important. Îmi amintesc că acum 30 de ani, când începeau să se închege afacerile în România, foarte mulţi judecători importanţi din sistemul instanţelor judecătoreşti habar nu aveau despre problemele afacerilor, deşi la Facultatea de Drept a existat întotdeauna o aplecare spre economie.

Dar ce făceam? În anul I economie politică capitalistă, în anul II economie politică socialistă, în anul III contabilitate, în anul IV drept financiar şi cu asta cam se termina. Foarte puţin. Aşa că, repet, e foarte bine că există o asemenea facultate”, a declarat Adrian Vasilescu, potrivit gandul.ro.

 

×
Subiecte în articol: BNR criza energetica Adrian Vasilescu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close