Antena 3 CNN Economic Constantin: Guvernul a modificat modalităţii de atribuire a certificatului de producător

Constantin: Guvernul a modificat modalităţii de atribuire a certificatului de producător

de M.Z.    |    11 Dec 2013   •   19:25
Guvernul a aprobat, miercuri, modificarea modalităţii de atribuire a certificatelor de producător în România în vederea combaterii evaziunii fiscale, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
 
Proiectul de lege privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol a fost transmis spre dezbatere Parlamentului în regim de urgenţă.
 
"Am vorbit de mai multe ori despre faptul că intenţionăm să modificăm modalitatea în care se acordă certificatul de producător în România, acesta fiind, din punctul nostru de vedere, o sursă de evaziune fiscală. Am dorit să promovăm această modificare printr-o OUG, forma finală care a fost aprobată de Guvern, având în vedere că se modifică mai multe texte de lege, aşadar a fost transmisă, în regim de urgenţă, către Parlament legea pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol", a spus la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, potrivit Agerpres.
 
Acesta a precizat că proiectul de lege încurajează producătorii să îşi desfacă produsele pe piaţă fără a apela la un intermediar.
 
"Este, cred eu, un document foarte important. Odată ce va fi adoptat, probabil că modalitatea de implementare va fi şi în analiza Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale. Încercăm în acest fel să dăm posibilitatea celor care sunt cu adevărat producători în România să poată să îşi desfacă produsele pe care le obţin în pieţele existente la nivelul oraşelor, existând de foarte multe ori acei intermediari care împiedică comercializarea produselor direct de către producător", a subliniat Constantin.
 
Principalele modificări pe care le are în vedere proiectul de lege se referă la modalitatea obţinerii certificatului de producător "în ceea ce înseamnă atestat de producător", un document care, potrivit ministrului Agriculturii, este eliberat în continuare de către primăriile de la nivelul fiecărei comune, cu avizul consultativ al asociaţiilor, acolo unde este cazul.

Proiectul introduce şi carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol. "Acest carnet este utilizat de către persoana fizică care deţine atestatul de producător pentru exercitarea actului de comerţ a produselor agricole obţinute în ferma sau gospodăria proprie. Şi acest document este emis de către primării", a adăugat ministrul.

×
Subiecte în articol: Daniel Constantin
Parteneri
De ce a așteptat poliția 3 ore la ușa tatălui din Alba Iulia care și-a ucis copilul
x close