Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 4 sfaturi prin care poți obține o factură de curent electric mai redusă iarna aceasta

4 sfaturi prin care poți obține o factură de curent electric mai redusă iarna aceasta

Costurile facturilor de curent electric au crescut îngrijorător de mult în ultimul timp. Mai mult ca niciodată, ne este de un real folos, orice metodă care ne poate ajuta să reducem cheltuielile acestea ridicate.

4 sfaturi prin care poți obține o factură de curent electric mai redusă iarna aceasta
Sursa foto: branziba.com
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2022   •   12:44

Soluții pentru realizarea acestui lucru, există!

1. Înlocuirea aparatelor electrocasnice vechi

Aparatele electrocasnice vechi sunt mari consumatoare de curent electric. Este vorba în primul rând de frigider, mașina de spălat, aparatul de aer condiționat, boilerul electric, etc.

Modelele noi de tip A+++ sunt fabricate pe baza unor tehnologii performante care nu implica un consum ridicat de curent electric. Un astfel de produs consumă cu aproximativ 60% mai puțin curent electric decât un aparat de tip vechi. De aceea, este util să înlocuiți treptat toate aparatele de tip vechi. În aproximativ 8-10 luni de zile, investiția se va amortiza cu succes, dacă vei recurge la această soluție de economisire.

2. Becuri economice

Sunt eficiente! Aparent, consumul de curent electric necesar pentru funcționarea becurilor din casă, este unul redus. Însă, dacă luăm în considerare numărul lor în întreaga locuință, vom descoperi faptul că, acesta nu este deloc redus. Becurile economice sunt o soluție foarte bună pentru micșorarea simțitoare a consumul pe termen lung. Chiar dacă becurile sunt mai scumpe, investiția merită a fi realizată repede.

3. Panourile solare

Reprezintă o investiție foarte sigură și eficientă din punctul de vedere al consumului de curent electric. Mai ales pentru locuințele sau spațiile industriale cu suprafețe mari. Cele mai importante avantaje pe care le oferă panourile solare sunt următoarele: un consum mult mai redus de curent electric timp îndelungat, montare simplă, întreținere ușoară, amortizare rapidă dacă luăm în calcul actualele costuri ale curentului electric.

În funcție de modelul de panou solar pe care îl vei alege, vei avea inclusiv posibilitatea de a stoca și trimite către rețeaua națională curent electric produs cu ajutorul panourilor proprii.

Pentru că energia verde reprezintă o prioritate pentru instituțiile statului, pot fi accesate programe speciale guvernamentale care subvenționează o parte importantă a investiției de acest gen. În felul acesta, nu va fi nevoie să cheltui sume foarte ridicate de bani pentru a monta panouri solare pe locuința ta.

Este util să cunoști, de asemenea, faptul că, sunt mai multe tipuri de panouri solare. Spre exemplu, pot fi achiziționate atât panouri solare care convertesc energia solară în electricitate cât și panouri solare care convertesc energia solară în căldură.

În România există deja multe firme profesionale care comercializează panouri solare de o foarte bună calitate și foarte eficiente. Majoritatea firmelor de acest gen pun la dispoziția persoanelor interesate și servicii de cea mai bună calitate de montaj și reparații. Pentru că este vorba despre produse de o excelentă calitate, în multe situații, panourile solare sunt garantate de producători timp îndelungat 20-25 de ani, spre exemplu.

Panourile solare pot fi montate atât pe acoperișul locuinței cât și pe terenul din apropierea acestuia. Luând în calcul toate aceste avantaje, o investiție de acest gen este foarte rentabilă și merită a fi realizată într-un timp cât mai scurt, pentru a reduce într-un mod simțitor costurile facturilor de curent electric.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close