Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 elemente moderne pentru o bucătărie funcțională

5 elemente moderne pentru o bucătărie funcțională

Dacă vrei să faci o reamenajare în locuință și bucătăria este una dintre încăperile unde vrei să te concentrezi, trebuie să știi că ai variate opțiuni la îndemână.

5 elemente moderne pentru o bucătărie funcțională
de Georgiana Adam    |    22 Apr 2024   •   10:48

Elementele moderne își pot face loc în casa ta, dacă vrei să aduci un aer nou în cămin. Aparatele incorporabile, electrocasnicele de ultimă generație sunt recomandări interesante în acest sens, iar în rândurile următoare poți descoperi mai multe detalii.

Cum să îți reamenajezi bucătăria în tendințe moderne

  • Electrocasnice incorporabile

Bucătăriile sunt, în general, încăperi destul de mici. De aici, ideea de spațiu este cea pe care se concentrează designerii de interior atunci când fac propuneri. Aparatele electrocasnice incorporabile își pot găsi locul în bucătărie și pot oferi spațiul de care ai nevoie, în funcție de mobilierul proiectat. Mașina de spălat vase, cuptorul cu microunde, plita, aragazul și hota sunt elemente care pot fi incorporate și pot oferi de altfel o linie modernă unei bucătării în tendințe.

  • Frigidere inteligente

Frigiderele cu tehnologie incorporată se găsesc deja pe piață în variate modele. Unele au funcții automate de menținere a temperaturii, în timp ce altele știu să facă până și gheață. Un frigider side by side de pe Altex.ro oferă eficiență energetică, este compartimentat cu două uși care se deschid spre stânga și dreapta, plus avertizare sonoră dacă acestea nu sunt închise după un minut. Practic, cu tehnologia nouă la îndemână, frigiderul este dotat cu tot ce trebuie pentru ca alimentele să fie depozitate corespunzător.

  • Mobilier multifuncțional

Un mobilier multifuncțional pentru bucătărie ajută la degajarea spațiului și la depozitarea veselei și recipientelor de gătit fără prea mari bătăi de cap. Dulapurile atârnate pe pereți pot fi deschise, adică fără uși, iar polițele speciale pentru pahare pot fi montate pe tavan. 

Rafturile pot fi compartimentate pentru a depozita diverse elemente de veselă, fără ca acestea să fie în dezordine. De altfel, se recomandă și compartimentarea laterală, unde borcanele și alimentele uscate își pot găsi locul. Amortizoarele de zgomot sunt de asemenea recomandate pentru o bucătărie utilată modern și funcțională.

  • Aparate cu funcții speciale

Ți-ar plăcea o cafetieră care să se programeze singură pentru a face cafeaua de dimineață? Să știi că există acest tip de aparat electrocasnic, pe care îl poți seta după bunul plac. Până și modul în care se macină cafeaua poate fi setat. 

Pe de altă parte, aparatele care gătesc fără ulei, cele de tip air fryer sunt alte noutăți în materie de ajutoare de bucătărie, iar preparatele sunt poate și mai gustoase.

  • Lumini automate

Sistemele de iluminare automată se regăsesc în bucătăriile moderne. Cu câteva click-uri se poate seta timpul de iluminare în această încăpere, frecvența și densitatea. Este drept că un astfel de sistem vine la pachet cu instrucțiuni detaliate, însă un specialist în domeniu te poate ajuta să îl montezi.

Așadar, acestea sunt câteva recomandări de aparate și elemente utile ce se pot regăsi în bucătăria ta, dacă vrei să o transformi într-una modernă. Important este să analizezi piața și bugetul tău, ca mai apoi să faci achiziții de top.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close