Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 produse esențiale pentru un machiaj natural

5 produse esențiale pentru un machiaj natural

Unele tendințe în materie de machiaj apar și dispar cât ai clipi, altele influențează semnificativ întreaga industrie decenii la rând.

5 produse esențiale pentru un machiaj natural
de Georgiana Adam    |    22 Mar 2024   •   12:33

Este cazul unuia dintre tipurile de machiaj considerate clasice, dar care a câștigat din nou în popularitate în ultimii ani, fiind intens promovat de multe vedete pe covorul roșu, dar și pe rețelele de socializare online.

Hailey Bieber, Olivia Rodrigo și Kendall Jenner sunt doar câteva dintre numele sonore care au contribuit din nou la popularizarea machiajului natural (no make-up make-up), optând doar pentru acele produse de machiaj esențiale pentru un look proaspăt. 

Machiajul natural pune accentul pe calitate, nu cantitate, în ideea că există frumusețe și în simplitate. Acesta oferă un aspect proaspăt, minimalist, care nu încarcă nici porii. Pielea arată intens hidratată, genele sunt definite, dar nu încărcate, iar sprâncenele nu sunt atât de atent pensate.

Chiar dacă aspectul pare unul lipsit de efort, lucrurile nu stau chiar așa. Ce-i drept, majoritatea vedetelor au în spate o adevărată armată care lucrează ore întregi pentru a le face să arate impecabil. Dar, nu-ți face griji, poți obține și tu același rezultat, fără prea mari bătăi de cap. 

Ce produse să folosești și cum să le aplici pentru un machiaj natural?

Pentru acest tip de machiaj nu ai nevoie decât de cinci produse cu care poți crea un look complet. Este alegerea ideală pentru momentele în care te grăbești, nu vrei să petreci ore în șir ca să te pregătești sau pur și simplu vrei un aspect cât mai natural, dar extrem de îngrijit. În plus, acest stil este perfect pentru călătorii, când poate nu ai spațiul necesar să îți iei cu tine întreaga trusă de machiaj. Uite de ce ai nevoie:

  1. Înlocuiește fondul de ten cu o bază de machiaj delicată sau o BB cream care nu încarcă tenul. Aceste produse au rolul de a uniformiza textura și nuanța pielii și sunt folosite adesea pentru a susține aplicarea eficientă a altor produse, cum ar fi fondul de ten sau fardurile. 
  2. Uită de fardul de sprâncene intens pigmentat. Alege în schimb un gel transparent care te va ajuta să-ți stilizezi și să-ți pui în evidență forma naturală a sprâncenelor. Gelul acționează ca un fixativ după ce se usucă, așa că poți așeza firele cum dorești, iar ele vor avea un aspect impecabil întreaga zi. 
  3. Vedeta acestui tip de machiaj este de departe fardul de obraz tip cremă. Motivul principal ține de diferența dintre fardul pudră și cel lichid. Pudra este ca un strat suplimentar care se așază cel mai bine peste fondul de ten, în timp de fardul cremă se contopește cu pielea ta și este absorbit subtil, lăsându-ți o culoare delicată și naturală în obraji. 
  4. Mascara este cel mai simplu, dar cel mai util și de impact produs cu care îți poți îmbunătăți machiajul. Orientează-te către o formulă care nu încarcă genele și nu conferă acel aspect dezordonat, ci una care separă firele, oferă volum și alungește. Nu vei mai simți nevoia de niciun produs suplimentar, cum ar fi fardul de ochi sau tușul de pleoape.
  5. Luciul de buze este elementul care completează întregul machiaj și îți oferă un aspect complet îngrijit. Poți alege un luciu simplu, transparent sau nuanțe subtile de roz ori maro.

Cu ajutorul acestor cinci produse de bază poți crea un machiaj simplu și elegant, potrivit pentru o mulțime de ocazii. Însă machiajul este o artă, iar arta nu ține cont de reguli. Așa că nu te simți limitată doar la aceste produse – adaugă elementele care te fac să arăți și să te simți cel mai bine în pielea ta.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close