Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Angajatori români, caută angajați străini - ce presupune procedura de angajare străini

Angajatori români, caută angajați străini - ce presupune procedura de angajare străini

Este un aspect binecunoscut criza acută de forță de muncă. În ultimii ani observăm o tendință, aceea de a angaja muncitori străini.

Angajatori români, caută angajați străini - ce presupune procedura de angajare străini
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2023   •   14:45

Ce presupune acest scenariu pentru un angajator român? Aflăm implicațiile legale din rândurile ce urmează.

Angajator român, caut personal străin pentru angajare

În contextul unei lipse acute de forță de muncă în multe sectoare ale economiei românești, angajarea imigranților reprezintă o tendință tot mai frecventă și o soluție viabilă pentru a suplimenta deficitul de angajați. Imigranții pot fi oameni calificați, cu experiență în domeniul lor de activitate și dispuși să muncească din greu pentru a-și asigura un trai decent.

Angajatorii pot beneficia de expertiza și experiența acestor persoane, iar imigranții pot avea acces la oportunități de angajare mai bune și la un trai mai bun. În plus, angajarea imigranților poate aduce și alte beneficii, cum ar fi creșterea diversității culturale și a toleranței în rândul angajaților și comunității în care aceștia trăiesc. Este important ca angajatorii să fie deschiși și să ofere imigranților aceleași șanse ca și altor candidați, iar autoritățile să sprijine integrarea acestora în societate și să protejeze drepturile lor. În acest fel, putem să ne asigurăm că imigranții devin o parte importantă a forței de muncă din România și contribuie la creșterea economiei și a prosperității țării.

Ce presupune însă angajarea acestora? Procedura de angajare straini ne este explicată de echipa de la avoconsult.ro.

Ce acte sunt necesare pentru a angaja un imigrant

Firmele care doresc să angajeze imigranți în România trebuie să depună mai întâi de toate o serie de acte, să obțină avizul de munca și să ajute străinul să obțină un permis de ședere. Viza va fi obținută de către străin în țara sa. Cât privește angajatorul, acesta va întâlni o procedură mai îngreunată și care durează mai mult decât în cazul angajaților români. Știați că, spre exemplu, dacă un aviz de muncă este refuzat de către Inspectoratul de Imigrări va rămâne în istoricul societății această situație? Dacă în viitor va exista intenția de a obține un alt document șansele sunt mai mici să poată fi posibile.

Așadar, pentru a vă asigura că atât permisul de sedere, cât și avizul de muncă sunt valabile și în ordine, cât și pentru procedura în sine de angajare a străinilor firmele apelează de obicei la cabinete de avocatură. Își asigură astfel un demers mai lin. În plus, este recomandată colaborarea cu un specialist pe această nișă implicit până la încheierea unui contract de muncă cu angajat străin, imigrant.

Cadru legal asigurat

Ceea ce nu unii nu știu este că legea imigrației este una complexă. Pentru a vă asigura că veți crea contextul legal pentru a angaja imigranți, apelați la avocați care se ocupă cu astfel de spețe. Îndeplinirea cerințelor legale conform normelor actuale nu este singurul motiv pentru această colaborare. Veți putea găsi candidații potriviți, eligibili pentru a lucra legal în țară și totodată veți beneficia de asistență în tot ce ține de procesul de angajare sau de încheiere a unei colaborări cu un imigrant.

Pentru detalii și asistență descoperiți și pagina oficială avoconsult.ro.

Contact:

Splaiul Unirii, Nr. 10

București

0741 331 478

[email protected]

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Pensionarii români pot primi o parte din bani pe cardul de energie
x close