Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Apartamente noi sau apartamente vechi în București

Apartamente noi sau apartamente vechi în București

Într-o piața imobiliară efervescentă, cum este cea a Bucurestiului, unde ai numeroase opțiuni de achiziție, mulți dintre noi se întreabă: "Ce alegem, apartamente vechi sau apartamente noi in Bucuresti?"

Apartamente noi sau apartamente vechi în București
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2023   •   17:33

Într-o piața imobiliară efervescentă, cum este cea a Bucurestiului, unde ai numeroase opțiuni de achiziție, mulți dintre noi se întreabă: "Ce alegem, apartamente vechi sau apartamente noi in Bucuresti?"

Pentru că, de cele mai multe ori, în agitația provocată de căutări pe diverse portaluri imobiliare, vizionări ale diverselor anunțuri și alergătura pe la bănci după credite, putem omite anumite aspecte importante, ne-am gândit să venim în sprijinul dumneavoastră și să vă prezentăm principalele atuuri ale fiecărui tip de imobil și care ar trebui să fie aspectele de care să țineți cont atunci când vă decideți să achiziționați un apartament vechi sau unul situat într-un ansamblu rezidențial nou.

Starea și calitatea construcției

Apartamentele vechi au fost construite acum mulți ani și pot prezenta semne evidente de uzură. De obicei, ele necesită renovări și modernizări suplimentare pentru a fi aduse la standardele și confortul din zilele noastre. Pe de altă parte, apartamentele noi sunt construite recent și sunt livrate în stare impecabilă, cu finisaje și materiale de calitate superioară

Locatia

Locația, locația, locația....Locația este foarte importantă atunci când căutăm un imobil de locuit. De obicei, blocurile vechi pot fi amplasate în zone mai bune, central și ultra central, spre deosebire de cele noi care, de obicei, sunt construite în zone mai depărtate de centru sau chiar în zone limitrofe Bucurestiului. Însă, în ultimii ani, au apărut ansambluri rezidențiale noi în centrul Bucurestiului, în blocuri micuțe, cochete și care vin cu foarte multe avantaje comparativ cu blocurile vechi din zone similare. În plus, zonele din București și din apropierea capitalei unde s-au construit ansamblurile rezidențiale noi, au cunoscut o dezvoltare foarte mare din punct de vedere al infrastructurii și acum acele zone sunt mult mai bune pentru locuit și vă oferă mult mai multe facilitați decât multe alte zone așa zis "centrale".

Design și amenajare

Apartamentele vechi pot avea un aspect mai tradițional și o configurație a spațiilor care nu se potrivește întotdeauna nevoilor și preferințelor actuale. În schimb, apartamentele noi oferă de obicei un design modern, spații optimizate și flexibile, care se pot adapta stilului de viață contemporan. În plus, pentru cei ce cumpără în faza de construcție, dezvoltatorii oferă posibilitatea personalizării apartamentelor de către cumpărători și unii pun chiar la dispoziție și designeri specializați.

Totuși, legat de compartimentare, un dezavantaj al apartamentelor noi ar putea fi considerat, de către unii cumpărători, spațiul comun compus din bucătărie și living. În dorința de a câștiga o cameră suplimentară și a da impresia că livingul este mai mare, în ultimii ani, mulți dezvoltatori au unit livingul cu bucătăria, spre deosebire de blocurile vechi unde, de cele mai multe ori, bucătăria este complet separată de living.

Eficiența energetică

Apartamentele vechi adesea nu sunt la fel de eficiente energetic ca cele noi. Ele pot avea izolație termică slabă și instalații vechi, ceea ce duce la costuri mai mari de încălzire și răcire. În contrast, apartamentele noi sunt concepute pentru a fi eficiente energetic, având izolație de calitate, ferestre termopan și sisteme de încălzire și răcire moderne, reducând astfel costurile de întreținere.

Locuri de parcare

Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm zi de zi în București, este găsirea unui loc de parcare. În ceea ce privește acest subiect, în ansamblurile rezidențiale noi, locurile de parcare sunt obligatoriu alocate în funcție de numărul apartamentelor, astfel încât, în mod normal nu ar trebui să ne facem griji în această privință. Pentru cei ce locuiesc în blocurile vechi, soluția este să încerce să își închirieze un loc de parcare de la primăria de sector, însă, aceste locuri sunt insuficiente pentru numărul de mașini existente.

Prețuri și costuri de întreținere

Deși prețul de cumpărare al apartamentelor vechi poate fi mai mic decât cel al apartamentelor noi, costurile de întreținere pot fi mai mari în cazul celor vechi, din cauza necesității de renovări și reparații constante. Apartamentele noi beneficiază de garanții pentru anumite componente și necesită mai puține investiții suplimentare în primii etape ale utilizării lor. Un avantaj al cumpărării un imobil nou este și faptul că acesta își vă păstra mai bine prețul în timp decât un imobil vechi.

Despre Habitat Group Imobiliare

Habitat Group Imobiliare este o companie de consultantă imobiliară specializată pe segmentul imobilelor noi în București și Ilfov. Compania are în portofoliu unele dintre cele mai importante ansambluri rezidențiale de apartamente noi și vile din București și din Ilfov, în special în zonele Popești Leordeni, Tunari și Mogoșoaia.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close