Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Aproape 600 de elevi din București și Ilfov au participat la olimpiada "Natura dintre Ape"

Aproape 600 de elevi din București și Ilfov au participat la olimpiada "Natura dintre Ape"

Aproape 600 de elevi din clasele II-VII din București și Ilfov s-au înscris la concursul online pe teme de mediu “Natura dintre Ape”, organizat de Apa Nova și Educație Privată, care a avut loc în perioada 09.05.2023 – 16.06.2023, dintre care 90 s-au calificat în etapa finală a competiției, câștigând și premii semnificative.

Aproape 600 de elevi din București și Ilfov au participat la olimpiada "Natura dintre Ape"
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   13:40

Competiția a avut drept scop creșterea nivelului de conștientizare în rândul copiilor privind importanța prezervării biodiversității și încurajarea acestora să devină conștienți de responsabilitatea pe care o au față de planetă și mediul înconjurător.  

Astfel, campionii fiecărei clase participante au câștigat vouchere în valoare de 2.000 de lei pentru achiziționarea de biciclete, iar vicecampionii au primit vouchere în valoare de 1.000 de lei pentru achiziția de trotinete sau role. De la fiecare clasă dintre cele participante, de la clasa a II-a la clasa a VII-a, au fost desemnați un campion și doi vicecampioni.

Organizatorii acestei competiții școlare au acordat și două premii speciale și profesorilor cu cei mai mulți elevi înscriși în competiție, un premiu pentru ciclul primar și unul pentru ciclul gimnazial. Premiile au constat în vouchere în valoare de 900 de lei pentru achiziția de echipamente IT&C.

Activitatea Apa Nova este strâns legată de gestionarea resurselor naturale, protejarea mediului și prezervarea biodiversității. De altfel, unul dintre cele mai importante proiecte ecologice pe care l-am implementat a vizat tocmai protejarea și stimularea biodiversității pe amplasamentele de la stațiile de producție și captare a apei Arcuda și Crivina. În prezent însă, biodiversitatea este amenințată de o serie de factori, inclusiv schimbările climatice, defrișările și poluarea. Această olimpiadă ne amintește că fiecare dintre noi are un rol crucial în protejarea și conservarea acestui patrimoniu natural neprețuit”, a declarat Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova, la gala de premiere a elevilor.

Redactarea testelor și a materialului de olimpiadă pentru concurs a fost realizată cu ajutorul unor reputați biologi, profesioniști în sustenabilitate, biodiversitate și schimbări climatice, iar verificarea subiectelor a fost făcută în mod riguros, de către profesori independenți.  

 

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close