Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Avantajele și beneficiile purtării bebelușilor în brațe. De ce ar trebui să porți sling sau marsupiu

Avantajele și beneficiile purtării bebelușilor în brațe. De ce ar trebui să porți sling sau marsupiu

Beneficiile purtării bebelușilor sunt nesfârșite și nu doar pentru cei mici: purtarea cu ajutorul unei sling sau a unui marsupiu ergonomic este benefică și pentru bunăstarea mamei și a tatălui.

Avantajele și beneficiile purtării bebelușilor în brațe. De ce ar trebui să porți sling sau marsupiu
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2024   •   09:00

Spre deosebire de purtarea în brațe, practica de a purta copilul folosind un sling de transport sau un marsupiu oferă stabilitate, relaxare posturală și ameliorarea greutății în favoarea sprijinului pentru spate, precum și numeroase beneficii psiho-fizice. Dar pentru a beneficia pe deplin de el, alegerea unui marsupiu ergonomic este esențială.

Beneficiile și avantajele purtării bebelușilor într-un marsupiu ergonomic

1 - Autonomie

Trăirea vieții de zi cu zi cu un micuț, fie că este un nou-născut sau un copil de câteva luni, care necesită adesea contact continuu cu mama, poate fi foarte solicitant. Datorită purtării, acest contact oferă capacitate, satisfacerea nevoilor primare și mirosul mamei, precum și beneficii psihofizice, dezvoltare motrică și cognitivă și multe altele.

2 - Reducerea plânsului copilului

Datorită purtării copiilor într-un marsupiu ergonomic, copiii plâng mai puțin și dorm mai mult. Mulțumirea și sentimentul de satisfacție pe care îl experimentează în sling-ul sau marsupiul ergonomic îi ajută pe copii să fie mai senini și mai relaxați.

3 - Alăptarea și legarea

Apropierea mamei si copilului întărită de practica purtării în marsupiu stimuleaza producția de oxitocină și prolactină, hormoni ai iubirii care favorizează lactogeneza și deci începerea unei bune alăptări. Aceiași hormoni joacă, de asemenea, un rol fundamental în procesul de legătură dintre mamă sau tată și copil.

4 - Ajutor pentru colici și reflux acid la sugari

Practica purtării bebelușului într-un marsupiu ergonomic ajută la adaptarea la viața extrauterină și la gestionarea colicilor infantile și a eventualelor probleme de reflux de acid sau pur și simplu de digestie, datorită poziției verticale a bebelușului.

5 - Dezvoltarea psihomotorie și cognitivă

Copilul purtat cu slingul sau marsupiul ergonomic dezvoltă simțul proprioceptiv și senzorial devreme. Exersând purtarea cu un suport ergonomic, poziția verticală a copilului și capacitatea sa de a se ține datorită reflexului primordial de prindere îl fac să fie competent în susținerea gâtului și a trunchiului.

6 - Contact și atitudine

Contactul prelungit dat de purtare într-un marsupiu are un efect pozitiv asupra funcțiilor vitale precum activitatea cardiacă și respiratorie, creșterea și, de asemenea, ca răspuns la stres înțeles în termeni de adaptare la viață.

Purtarea copilului într-un marsupiu joacă, de asemenea, un rol important în reținerea excesului de stimuli externi; mama purtătoare devine de fapt un „filtru” prin care copilul percepe lumea.

7 - Termoreglare

Temperatura corpului mamei reglează temperatura bebelușului prin procesul de „sincronizare termică”. Practica skin-to-skin aplicată la naștere are o astfel de funcționalitate, ideală pentru prematuri și nou-născuți, dar și utilizată strategic în cazurile de febră.

8 - Plimbări nelimitate

Un sling sau un marsupiu ergonomic pentru copii este ideal oricând. Ele pot fi purtate oriunde! Datorită transportului copilului, poți ajunge în locuri greu accesibile cu un carucior. Scările, ușile, transportul în comun, plajele, potecile... însă cu un marsupiu nu mai este nicio problemă!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close